Amerikansk choklad- och nötpaj Deg: 125 g smör 2 ½ dl vetmjöl 3 msk strösocker 2 msk kallt vatten Fyllning: 4 ägg 1 dl strösocker 2 dl ljus sirap 2 tsk vanillinsocker 100 g mörk choklad 150 g hasselnötter 1. Finfördela smöret i mjölet till en grynig massa, tillsätt socker och vatten och arbeta hastigt ihop degen. Ställ degen kallt minst en timme. 2. Kavla ut degen, klä en form med löstagbar botten med degen och nagga bottnen med en gaffel. Ställ formen kallt 15 minuter. 3. Sätt ugnen på 225 grader och förgrädda pajskalet i 10 minuter. 4. Grovhacka nötter och choklad. Vispa äggen med socker, sirap och vanillinsocker till en jämn smet och blanda ner nötter och choklad. Häll fyllningen i pajskalet. Baka pajen i ugnen på 200 grader i 30 minuter. 5. Låt pajen svalna och servera med lättvispad grädde.