Välkommen till föreningen "Classic Yacht Collection"!

Vi är en båt förening med ambitionen att rädda klassiska båtar undan upphuggning samt att hjälpa ägare till klassiska båtar. Läs mer om oss under "Om föreningen" i listan till höger.

JUST NU:

2002-09-21

Har äntligen fått lagt till föreningens bankgiro och konto nummer så att det är enklare att bli medlem!

Lite nya knappar till vänster, bla en beskrivning av hur museet ska se ut, klicka på "Båt Museum"! Uppdaterat "våra båtar" med fler bilder, samt även en ny länk sida.

Trevlig surfning!

Antal besökare sedan 2002-06-01

2002-08-20

Nu har vi hämtat hem några båtar från Jungfrusunds Marina.

De båtar vi fått/köpt där är följande:

1. Int. 6m R yacht (Frej), för er som sett båten vet ni att den är i ett bedrövligt skick, men dess historia gör att båten helt enkelt inte får lov att försvinna!

2. Int 5m R yacht, okänd historia, så vi kommer att posta information om henne här på websidan med förhoppning om att få lite tips!

3. Drake, okänd, info som ovan.

4. Viking, återkommer med segel nummer samt konstruktör mm.

5. Mälar 22 också en okänd båt, men väl värd att räddas!

 

Fler båtar på gång! Och vi söker fler ändå!

2002-08-05

Äntligen lite bilder under "Våra Båtar"!!

Vi har fått ett fantastiskt gensvar av ny medlemmar som upptäckt oss via hemsidan! Vi har också fått tag på flera intressanta objekt, även om den lastbil föreningen brukar få låna har total strejkat under sommaren, vilket gjort att upphämtning av några objekt blivit försenat... Många har också fått vänta onödigt länge för att få svar på email, men det berodde på att Ordf. Thomas som normal svarar på alla mejl och sköter kansliet varit bortrest lite längre än han tänkt.

Föreningen har nu sökt om ett eget domän namn, och kommer med det att byta till en annan hosting service vilket gör att vi äntligen kommer ha tillräckligt med plats för att lägga ut bilder på föreningens båtar, lokaler samt många av er medlemmars båtar! Hoppas ha allt detta klart om en vecka eller mindre.

Flera olika förslag på vad vi ska erbjuda mer för produkter till våra medlemmar har kommit in till kansliet, men mest verkar det handla om linolja, skruv, och träslag. Vi kommer att arbeta på detta under hösten...

Titta under "våra båtar" för att se en transport av en av föreninges båtar till lokalerna!

2002-06-01

BILLIGASTE  båtfärgen i Sverige? Läs mer under "Medlemsförmåner" i listan till höger, vad våra medlemmar betalar för kvalitets produkter! Vi kommer att utöka sortimentet med skruv/ bult / linolja mm. till våra medlemmar snarast!. Allt för att medlemmarna ska kunna underhålla sina båtar till rimligast möjliga kostnad! Vi planerar att bygga om denna del av websidan till en webshop så att ni får det enklare att betälla!

GRATIS förvaring! Ingen tid att starta/ fortsätta renoveringen? Då föreningen nu håller på att bygga upp sitt helt egna museum för träbåtar, söker vi objekt. Kommer inte båten i vattnet i år? Låt inte båten stå och förfalla! Skänk eller låna ut båten till oss. Vi söker båtar att kunna visa upp i museet, båten kommer att förvaras inomhus samt skötas av föreningens medlemmar. Inget objekt är för dåligt, inget är för bra. Alla båtar av intresse oavsett skick! Läs mer under "Båtar sökes / Tipsa oss" i listan till höger.  Ring eller mejla oss!


 

Classic Yacht Collection

Hamnmagasinet, Hamnen

280 62  MÖRBYLÅNGA

Telefon:    0485- 481 91   Telefax:    0485- 481 90   Mobil:    0702-25 06 46

 

yachtcollection@swipnet.se