Rusksele Sportfiskeklubb

Vi erbjuder dig möjlighet att fiska i riktiga norrlandstjärnar. I Stortjärn, c:a 6 ha, finns det ett litet bestånd av abborre men många regnbågslaxar och rödingar. I Missentjärn, c:a 3 ha, finns det röding och lite regnbågslax. Det finns bilväg ända fram till Stortjärn och Missentjärn under barmarksperioden. På vintern så kan man ismeta men man får då ta sig till fiskevattnen med snöskoter eller med hjälp av skidorna.

vy över stortjärn

regnbåge Regnbågarna låter sig ibland fångas på en torrflug. Men många fiskar tas på haspelspö och spinnare, eller skeddrag, eller en liten wobbler. Några fiskar låter sig frestas med räka eller annat bete som Du presenterat med metspö.
Fluga fiskar du med fördel från din flytring, men om du föredrar att ha det lite stadigare under fötterna så kan du fiska från någon av bryggor. Känns även de lite vingliga så kan Du fiska från land. Runt Stortjärn finns det en stig med många bra fiskeplatser. Tar Du stigen runt tjärnen så rekomendrar vi att Du tar stövlarna på dig. brygga
vindskydd När du stillat fiskarnas hunger med dina beten så kan Du avhjälpa din egen hunger med hjälp av din medhavda matsäck. Vid Stortjärn finns det ett vindskydd med eldplats som Du kan använda. Fram till vindskyddet går en grusgångväg som är c:a 100 meter.
Information
Vildmarks Jimmy kan hjälpa dig med information om fiskekortspriser, bra fisketider, fiskemetoder och annan information som kan vara bra att ha med sig.
Även Bertil på telefon 0950-541010, Gunnar 0950-541153 eller Kenneth på mobiltelefon 070-6473790 kan hjälpa dig.
Du kan även sända ett e-mail till kenneth.vestman@swipnet.se
till entre