KOMMITTEN FÖR FRIA VAL

WEB-TIDNING

Picture
valinformation VALinfoJpeg00020 valinformation >

2002-11-05

Valfusk vid social- demokraternas val av borgarråd

Ur en debattartikel i DAGENS NYHETER av 32 ledande socialdemokrater:

....."Uppgifterna i medierna de senaste dagarna om valfusk vid socialdemokraternas val av borgarråd för Stockholm den 9 oktober, blottlägger ett maktspel och en mygelkultur som sannolikt får de flesta som står utanför politiskt arbete att häpna. För de som är aktiva inom Stockholms arbetarekommun har detta varit känt i många år. Försök har gjorts att ändra på denna ordning, men alltid stupat på att osynliga maktstrukturer dragit i rätta trådar. Problemet har djupa rötter i partiets lokala historia. Det som avslöjas nu är bara toppen av ett isberg. ....."

Undertecknat av:

Lena Ag, Enskede s-kvnnor; Kovan Alan Sjönebro, Ängby s-förening, Ricardo-Osvaldo Alvarado, Bromstens s-förening; Berin Balta, ordförande SSU-Tensta; Håkan A Bengtsson, redaktör, kulturarbetarnas s-förening; Anders Carlberg, Broderskap, Fryshuset; George Chahrstan, Tensta s-förening; Hamza Erdal, Rinkeby s-förening; Johannis Gebre Hiwot, Akalla s-förening; Ahmed Gül, Turkiska SDUK; Douglas Helge, tidigare facklig företrädare; Assad Hassan, ordförande Tensta/Spånga områdesförening; Monica Jonsson, tidigare SDN-ordförande; Arjeen Karaer, Västerorts s-kvinnor; Lena Karlsson, tidigare sjukvårdsstyrelseordförande; Hans Kilsved, Bromstens s-förening; Bengt Larsson, ombudsman; Peter Larsson, tidigare kommunsekreterare och landstingsråd; Anna-Kirsti Löfgren, Västerorts s-kvinnor; Monika Lindh, vice ordförande socialnämnden; Michael Mathsson, Älvsjö s-förening; Ferjal Nessö Bolos, Västerorts s-kvinnor; Kawa Onatli, SSU-Tensta; Cheko Pekgul, Tensta s-förening; Lars Rådh, tidigare borgarråd; Cigerhun Tayfun, SSU-Tensta; Catharina Tarras-Wahlberg, biträdande finansborgarråd; Tjia Torpe, fd borgarråd; Raife Yesiel, Västerleds s-kvinnor; Hevre Yldez, SSU-Tensta; Sevgi Yldez, Västerleds s-kvinnor; Sukriye Öskesk, Hjulsta kvinnoklubb


 

2002-10-10

Malmö kommunstyrelse accepterar inte valresultatet

Minskar antalet ledamöter i nämnder för att utestänga Sverigedemokraterna

I går beslutade kommunstyrelsen i Malmö att minska antalet ledamöter i nämnder och styrelser i syfte att hindra Sverigedemokraternas representanter att få det politiskt inflytande de blev berättigade till genom valresultatet.  Vänsterpartiets företrädare, som kom med förslaget, har räknat ut att SD utestängs från alla nämnder och styrelser (utom kommunfullmäktige) om antalet ledamöter minskas med ca 33 %. Socialdemokraterna, Folkpartiet och Moderaterna accepterade kommunisternas förslag i ett samråd strax innan kommunstryrelsemötet.  Socialdemokraternas stabschef Anders Rubin bekräftar för Sydsvenska Dagbladet i dag att orsaken till den hastigt påkomna åtgärden är att utestänga Sverigedemokraterna.

Att ändra spelreglerna för det kommunala styret direkt efter valet är ett brott mot demokratins spelregler och i överensstämmelse med vad som kan inträffa i kommunistiska, afrikanska och sydamerikanska diktaturer. Att något sådant händer i Sverige visar att vi inte har en riktig demokrati längre. Det kommunistiska Vänsterpartiet och de styrande socialdemokraterna i Malmö har nu visat sitt rätta odemokratiska ansikte.

Valdeltagandet i år var det lägsta på ett halvt århundrade. Hur lågt blir det nästa val när alla vet att de största partierna ogiltigförklarar röster på mindre partier? Kommer de väljare vars röster inte får något inflytande att tappa tron på "demokratin" och söka  andra metoder för att påverka samhället?


 

2002-09-18

Demokratins spelregler förkastas av riksdagspartier runt om i Skåne

Efter Sverigedemokraternas stora valframgångar i Skåne vidtar nu riksdagspartierna en mängd odemokratiska åtgärder för att hindra de sverigedemokratiska väljarna att få det inflytande de har laglig rätt till.  Allt tal före valet om att "utöka demokrati" och "värna om demokratin" från t ex socialdemokraterna visar sig nu vara bluff.

I de flesta kommuner där SD fick mandat i kommunfullmäktige så uttalar sig socialdemokratiska, folkpartistiska, vänsterpartistiska och moderata politiker om att de ska göra allt för att "frysa ut" Sverigedemokraterna så att de inte får något politisk inflytande. Av utrymmesbrist presenteras här endast rubriker ur Sydsvenska Dagbladet  2002-09-17, två dagar efter valet:

  • Sverigedemokrater stängs ute i Skåne
  • Eniga partier fryser ut SD
  • Sverigedemokrater isoleras överallt
  • Sverigedemokrater fryses utbritta_lejon2

 

 

Reaktion från demokratiminister Britta Lejon:  0,00

 


 

Från SD 2002-09-15

OMFATTANDE VALFUSK RUNT OM I LANDET


 RAPPORTER OM VALSABOTAGE
Ett flertal rapporter om valsabotage har nu kommit in. Här följer ett urval:

MALMÖ: Från Malmö rapporteras det nu om att valsabotaget mot SD:s valsedlar intensifierats under dagen. På en majoritet av stadens valkontor har valsedlarna systematiskt tagits bort.

LOMMA SD-Kuriren har tidigare i veckan rapporterat om att SD:s valaffischer i Lomma blivit förstörda vid ett flertal tillfällen, samt att dessa sabotörer hade anknytning till ABF i Lomma. Tidigare idag avslöjades dock en av dessa sabotörer som en av socialdemokraternas valarbetare. En av SD:s aktivister kände genast igen personen som en av dem som var med och förstörde SD:s affischer.

GÄLLIVARE: Då en av SD:s aktivister skulle lägga ut valsedlar tidigare idag på Välkomma skola i Gällivare, rusade två valarbetare - en socialdemokrat och en folkpartist - ut och gjorde allt för att hindra SD-aktivisten från att lägga ut SD:s valsedlar. En av dessa politiskt etablerade "demokrater" skrek då: "Inga rasister i vår kommun". Efter en stunds munhuggande lyckades dock SD-aktivisten lägga ut sina valsedlar.

KARLSKRONA: Även i Karlskrona rapporteras det nu om omfattande sabotage. I två vallokaler har SD:s valsedlar slängts, samtidigt som de vänts upp och ner i ett flertal andra. I ett par vallokaler har valsedlarna dessutom flyttats runt av företrädare för de etablerade partierna.

HÄSSLEHOLM: När SD skulle lägga ut valsedlar på Restaurangskolans vallokal i Hässleholm försökte en vallokalsövervakare få SD:s representant att lägga valsedlarna på ett särskilt bord, 4 meter från det allmänna valsedelsbordet, där de tyckte att "udda partier" skulle ha sina valsedlar. Efter SD:s hot om polisanmälan gick det dock bra att lägga valsedlarna bland de "godkända" partierna. Vid vallokalen i Finja hade valförättarna gjort samma sak, ett bort flera meter bortanför det ordinarie valsedelsupplägget för "udda" partier. Här vägrade emellertid valförättarna låta SD att lägga valsedlar på ordinarie bordet. Inte förrän SD kallat på valnämndens ordförande kunde SD lägga sina valsedlar bland de övriga. Under en stor del av valdagen låg SD:s valsedlar på det undanskymda bordet sedan valförättare på eget bevåg flyttat dem dit.

LUND: Från aktivister i Lund inkommer meddelande om att SD:s valsedlar slängts i en av vallokalerna, och att de flyttats runt eller vänts upp och ner i ett flertal andra.

STOCKHOLM: Det är inte bara i Malmö som SD:s valsedlar försvinner från en majoritet av vallokalerna. I Stockholm rapporterar aktivister att situationen är identisk där.

[14:52 020915] OMFATTANDE VALSABOTAGE PÅ VALDAGEN
Allt eftersom dagen går blir antalet rapporter om valfusk riktat mot Sverigedemokraterna allt fler. Rapporter har främst inkommit från Stockholm, Skåne, Blekinge och Småland: på ett stort antal valkontor har Sverigedemokraternas valsedlar förvunnit (läs: plockats bort av demokratiskt sinnade personer), samtidigt som valsedlarna på flera andra valkontor vänts upp och ner eller flyttats undan till förmån för de etablerade partierna.

Detta är verkligheten i Sverige år 2002.


 

RÅNLUVE-VÄNSTERN BAD FARBROR POLISEN OM HJÄLP!

Rånluvevänstern som under många år kastat sten på poliser och hånat dem med okvädningsord, gjorde en märkligt helomvändning i Karlskrona under valdagen. De fick under förnedrande former begära farbror polisens hjälp att eskortera dem hem till pappa och mamma.

Kl 12.00 samlades AFA-iter och autonoma demonstranter till Saltövarvet för att gå till angrepp mot Nationalsocialistisk Front som ställde upp i kommunvalet. När de som vanligt skulle gå till angrepp mot "fascisterna" så upptäckte de att nazisterna var nästan lika många som de själva, något som var helt nytt för rånluvevänstern. De greps då av skräck.

-"När vi insåg hur få vi var och de hotfulla nazisterna höll koll på oss tvingades vi be polisen om hjälp, sade "antifascisten" Adrian Karlsson till Sydsvenskan. De annars så slagsmålsbenägna kommunisterna flydde till centralstationen där de fick förnedra sig till att be den annars så förhatliga polisen om hjälp. Farbror polisen fick sedan köra ett 20-tal chockade antifascister hem till mamma och pappa. Inga våldsamheter inträffade i Karlskrona under valdagen.


 

Pressmeddelande från SD 2002-09-15

VALSABOTAGE I LOMMA

Varje dag sedan aktivister placerat valplakat i kommunen har de utsattas för klotter, vandalisering och i vissa fall även stöld.  Polisanmälan har gjorts vid tre tillfällen. Vid det senaste tillfället rådde en polisman SD-aktivister att själva sitta och vakta sina plakat.
Valarbetare från SD såg natten mellan den 13:e och 14:e september hur en av sina valskyltar saboterades av personer med anknytning till ABF, Arbetarnas Bildnings Förbund. Skadegörarna hade tidigare under kvällen setts passera in och ut till ABF:s lokaler i Lomma, de hade även nycklar till dessa lokaler. Då de sverigedemokrater som bevakat plakatet med ett envarsingripande försökte stoppa vandaliseringen, var de nära att bli överkörda av de i bil flyende skadegörarna. Det står således klart att man inom Arbetarnas Bildnings Förbund inte lär ut demokratiska grundprinciper. ABF startades av Socialdemokraterna, vilka även förser föreningen med pengar. Med andra ord; Socialdemokraterna sponsrar icke demokratisk verksamhet.


För övrigt är det inte första gången Socialdemokraterna eller dess ungdomsförbund, SSU, är inblandade. Tidigare under valrörelsen blev SSU:are ertappade då de försökte fly med deras egna valbuss efter att ha blivit upptäckta då det som bäst stal affischer från ett parti i stockholmstrakten. Även under valet 1998 så var SSU:are lejda att sabotera affischer, de fick betalt för varje affisch som saboterades.
Då bilen som förövarna färdades i ägdes av ett biluthyrningsbolag är det inte svårt för polisen att spåra vem det var som angrep affischerna. Det finns även flera vittnen till händelsen.


 

2002-09-12

SABOTAGEN MOT FRIA VAL FORTSÄTTER
De krafter som motarbetar FNs stadgar om demokrati och yttrandefrihet har nu gått så långt att de gjort inbrott och klippt av telefonledningarna till Sverigedemokraternas kansli i Stockholm.

Hade detta skett mot något av riksdagspartierna så hade rättsmyndigheter, journalister och toppolitiker vänt upp och ner på himmel och jord, och direkt konstaterat att ett högmålsbrott har begåtts. Massmedia hade vräkt ut reportage om "ett svensk Watergate" under flera dagar. Men vad händer när detta drabbar ett nationellt parti? Ingenting alls. Inte ett ljud i massmedia. Journalistskrået och politikerskrået tiger förnöjsamt i samförstånd och tycker att det bara är bra att ett parti som inte har för dagen "politiskt korrekta åsikter" hindras att komma i kontakt med väljarna.

Frågan är vad som kommer att ske framledes eftersom inte ens rättsmyndigheter försvarar yttrandefrihet och demokrati? Kommer de motarbetade och censurerade partierna att välja andra politiska strategier än "demokratiska" val?


 

2002-09-11

I dag sker skolvalen i Sverige. Resultaten kommer emellertid inte att offentliggöras förrän efter 15 september. "Myndigheterna" har beordrat att mörklägga valresultatet eftersom det kan påverka de allmänna valen. Vad de menar är helt enkelt att de vet att t ex Sverigedemokraterna, Nationaldemokraterna och andra partier utanför riksdagen kommer att få många röster. Verkligheten ska då döljas så inte väljare kommer på tankar att rösta på dessa partier. Åter ett exempel på "den öppna demokratin och de fria valen" i Sverige. Valboskapen är omyndigförklarade.


Ungdomar avlönas för att störa politiska möten

Sverigedemokraternas torgmöte i Malmö den 7 september fick avbrytas eftersom kommunistiska och autonoma ungdomar hindrade mötet genom skrik, visslingar och hot. SDs tillresta partiledare Mikael Jansson fick återvända i oförrättat ärende på grund av kommunisternas hot. En ung kvinnlig motdemonstrant som stod och skrek -"inga fascister på våra gator" tillfrågades av en förbipasserande dam om vad fascist är för något. Den skrikande motdemonstranten svarade:- " det vet väl inte jag, jag har fått 200 spänn för att stå här och skrika på Sverigedemokraterna".


 

2002-09-10

Demonstration utanför svenska ambassaden i Köpenhamn

I Köpenhamn demonstrarade i dag flera danska och svenska föreningar mot det pågående valfusket och frånvaron av yttrandefrihet i Sverige. På plakaten angreps både politiker och journalister i Sverige för att de inte accepterar FNs deklaration om de mänskliga rättigheterna som garanterar yttrandefrihet och fria val. Ambassaden erhöll, f.v.b. till den svenska regeringen, en kopia på en skrivelse som flera föreningar sänt till FN och i vilken man begär att FN ska bevaka det pågående valet i Sverige. Eftersom alla partier inte får delta i valkampanjen på samma villkor så krävde föreningarna att valet ska uppskjutas till demokratiska val accepteras. Danska TV2 och flera danska dagstidningar var närvarande.

Demonstranterna protesterade mot dessa företeelser i Sverige:

1.Valmöten hindras och störs   2.Valarbetare utsätts för misshandel och hindras att dela ut valinformation   3.Politikers hem utsätts för skadegörelse   4.Statligt och kommunalt anställda personer avskedas från sina jobb p g av  engagemang i politiska partier   5.Partier skapar valkoalitioner för att förhindra nya partiers röster att ge adekvat inflytande   6.Vissa partier får inte annonsera i dagspressen   7.Journalister som arbetar vid radio och television, som har avtal med staten, är partiska och motarbetar aktivt vissa partier   8.Valsedlar för vissa partier "försvinner" från vallokalerna   9.Vissa partier får inte informera i skolorna, medan andra tillåts dett    10. Vissa partier vägras hyra offentliga lokaler för att ha möten  


2002-09-09 info från SD:

VÄNSTEREXTREMISTER TILL ATTACK I KARLSTAD
Sverigedemokraterna i Värmland har tillstånd att sitta på torgen vid valstugorna och satt i Karlstad, Kristinehamn och Arvika i lördags 7/9. I Karlstad kom ett fyrtiotal vänsterextremister fram till valbordet och formligen blossade röda av hat, med Ung Vänsters ordförande i Elin Jonsson i spetsen. 80-årige Jan Webjörn, prästen Ulf Granåsen, toppnamnet till landstinget Kjell Thalin och Margareta Kindfur, fd (v) dränktes av röda Leninbanderoller som lades över SD:s representanter och deras bord. Kaffe hälldes över valsedlarna, partiskyltarna kastades omkring och hoppades på,  stoppa nazismen-märken klistrades på ryggarna på  SD:s representanter och bordet sparkades omkull så valsedlar och flygblad flög och blåste över hela torget. Prästen Ulf Granåsen attackerades hela tiden med glåpord och hotelser så han ombeddes att lämna torget för sin egen säkerhets skull. Polisen skingrade massorna en gång, men dessa kom tillbaks direkt polisen var borta. Den andra gången polisen dök upp så vaktade polisen platsen, men det hela slutade med att SD:arna åkte hem, för att ta nya tag återstående dagar fram till valet.

I måndags 2/9 utsattes Karlstads kommunfullmäktigemöte för en ammoniakattack av vänsterextremister, så att mötet fick flyttas en trappa ned i stadsbibliotekets lokaler. Elin Jonsson, ordförande i Ung Vänster satt på de rader där ammoniakflaskorna upptäcktes, enligt VF och NWT. Hon nekar till alla anklagelser att Ung Vänster ligger bakom.


 

Presskrönika (förkortad)  från Rolf Weine Berg, riksdagskandidat SD:

Landet Pravda

Återigen stördes Sverigedemokraternas möte av förmyndarvänstern. Sten Anderssons tal i Malmö dränktes i kastrullskramlande, visslande och diverse okvädningsord. Kommunistpöbeln var där för att hindra att väljarna lyssnade på fel parti.  - Det vi ser framför oss är löss på demokratins fana, sa en vredgad  Sten Andersson till förmyndarvänstern. Vanligt folk hade inte en chans att varken bevista mötet eller höra vad som sades i förbigående. Det var det som var syftet för vänsterextremisterna. Drygt ett hundratal av vänsterpöbeln talade med handling om för folket att de inte får lyssna på vad Sverigedemokraterna säger.

Särskilt intressant är massmedias skriverier om störningen av Malmömötet. Här följer några valda citat ur Sydsvenskan (7/9-02) som visar hur händelsen återges: "Publikens arga skrik och den massiva väggen av poliser med sköldar skrämde förbipasserande och flera mammor tog sina barn i famnen och sprang förbi. Framförallt var det yngre människor som motsatte sig Sverigedemokraternas främlingsfientliga tal, men upprörda i alla åldrar skrek och störde så gott de kunde." "Allt fler långfinger flög i luften och oväsendet tilltog. `Nazzesvin´ skrek publiken och den höga ljudnivån gjorde att polishundarnas skällde upphetsat. Poliserna samlades framför talarna med sina sköldar, för att försöka hålla publiken borta." I Sydsvenskans Pravdaversion har ett hundratal kommunister plötsligt förvandlats till "publiken", som om det var vanligt folk som förargades över Sverigedemokraternas närvaro.

I fallet med Malmömötet sågs enskilda polismän förgäves försöka övertyga pöbeln om att alla har rätt att yttra sig i Sverige. Det har nu rapporterats om ett  omfattande valfusk mot  Sverigedemokraterna i poströstningen. Tydligen är det så att ytterlighetspartier på både vänster- och högerkanten plockar bort SD:s valsedlar från postkontoren.

Sverigedemokraterna får inte annonsera i någon tidning - oavsett annonsens innehåll. Då Sverigedemokraterna har försökt få in annonser i Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Aftonbladet, Expressen, Metro, TV4 och Göteborgs-Posten har samtliga till en början varit öppna för en annons för att i sista stund säga nej. Nu har så också Borås Tidning sagt nej till Sverigedemokraternas helsidesannons i tidningen. Motiveringen från BT är att "de övriga tidningarna kunde ta illa upp".

Uppsala Nya Tidning rapporterar om hur de etablerade partierna kommer att behandla SD om de kommer in i Sigtuna kommunfullmäktige. Följande demokratiska uttalanden har gjorts av de "etablerade" Sigtunapolitikerna: - Det vore tragiskt om Sverigedemokraterna  kom in i fullmäktige men de kommer knappast få några möjligheter att påverka politiken i Sigtuna. (Anders Johansson (s), oppositionsråd). - Och skulle de mot förmodan få det  [få ihop tillräckligt med röster], blir de rätt ensamma och utfrysta. (Lars Ottenholm, ordförande i Generationspartiet). - Skulle de få en vågmästarroll kommer socialdemokraterna medverka till att det blir ett brett stöd över blockgränserna för att göra deras inflytande obefintligt. (Anders Johansson igen). - Vi kommer varken att samarbeta eller debattera med Sverigedemokraterna. (Bosse Andersson, Centern).


 

2002-08-08

ANARKISTER ANGREP ND:S BOKBORD PÅ VALMÄSSAN I GÖTEBORG

Ett 15-tal anarkister kom i går  in i valutställningslokalen i Göteborg där Sverigedemokraterna, Nationaldemokraterna och alla rikspartier utom Vänstern hade sina bokbord. Anarkisterna  gick fram till ND:s bord och började mucka bråk. Stämningen blev mycket hätsk, anarkisterna välte ND:s bord varpå poliser, väktare och ND:s egna skyddsvakter gav sig in och stoppade de anarkistiska våldsverkarna. Företrädare för riksdagspartier visade sitt förakt för yttrandefriheten,  de skrattade och applåderade uppskattande när ND blev attackerade.

Ingen tidning  har skrivit - som vanligt-  att ND angreps av anarkistern-kommunister.


 

PRESSMEDDELANDE från ND 2002-09-04:

Valfusket fortsätter över hela Sverige

SSU togs på bar gärning när de stal valplakat

Socialdemokratiska ungdomsförbundet greps på bar gärning i Stockholm i natt när de stulit mängder av Nationaldemokraternas valplakat!

Aktivister från Nationaldemokraterna tog i natt SSU:are på bar gärning när dessa tog ned Nationaldemokraternas valplakat vid Sicklarondellen söder om Stockholm. Två polispatruller anlände till platsen med fullt pådrag och blinkande blåljus, och kunde på platsen konstatera att SSU:s valbuss som Nationaldemokraterna hejdat var full med nedtagna ND-banderoller och plakat. Ett systematiskt valfusk av Regeringspartiets ungdomsförbund har således avslöjats.

SSU-bussen blir stående på brottsplatsen, och ND:arna kan se genom rutorna att bussen är full av ND-plakat och banderoller som SSU:arna plockat ned under natten. Två polispatruller anländer till platsen och kan konstatera samma sak.

En polisanmälan upprättas på plats. Nationaldemokraterna har även identifierat den drivande SSU:aren som en aktiv s k "anti-rasist" inom SSU som åker runt på skolor och föreläser för ungdomarna om "demokrati" och "mot rasism"

Systematiskt valfusk av SSU - valrörelsens största politiska skandal

Nationaldemokraterna har under lång tid kunnat notera hur partiets valsedlar har försvunnit från postkontor, hur partiets plakat, banderoller och affischer har stulits eller saboterats. Många spår har pekat mot SSU, och partimedlemmar har även samtalat med medlemmar ur Moderaterna, särskilt i Haninge, som även de har misstänkt att SSU ligger bakom sabotage mot såväl ND:s som Moderaternas valmaterial. I natt gick SSU rakt i fällan, och kan nu konstateras ligga bakom detta systematiska valfusk. Nämnas bör även att ännu en SSU-buss sågs under kvällen, och troligen var det alltså minst två SSU-bussar ute denna natt som saboterade politiska motståndares valpropaganda.

- Detta är inget mindre än en skandal. Att Regeringspartiet sänder ut sina ungdomar för att sabotera för andra partier gör hela valrörelsen diskvalificerad ur demokratisk synvinkel. Vi förutsätter nu att Polisen utreder nattens händelse och ser om det finns bevis för en systematisk valfuskkampanj från SSU, kanske med direkta eller indirekta order ända upp från högsta ort i det socialdemokratiska partiet. Vi vet ju alla att (s) har utnämnt oss nationalister till sina främsta fiender, säger Tor Paulsson, Nationaldemokraternas partiorganisatör och en av de ND:are som själv var med och ertappade SSU:arna. För vidare kommentarer kan Tor Paulsson kontaktas på 073-650 37 83.


PRESSMEDDELANDE 2002-08-26

Kristdemokraterna stal ND:s valaffischer på Ekerö

Under lördagskvällen kunde några av Ekerös nationaldemokrater se hur Kristdemokraternas valbuss, väl synlig med Kristdemokraternas partinamn och logotype påsidorna, åkte runt i kommunen och tog ned de plakat med Nationaldemokraternas valaffischer påklistrade som satts upp runt om i Ekerö kommun. Nationaldemokraterna samlades snabbt för att ta upp jakten på valsabotörerna och sätta stopp för deras olagliga tilltag, och åkte upp jämsides med den kristdemokratiska valbussen. När Kristdemokraterna fick klart för sig att de var upptäckta försvann de dock i en hastighet av cirka 120-130 km/h, och National-demokraterna kunde dessvärre inte hinna ifatt dem. Nationaldemokraterna kommer att lämna in en officiell protest mot Kristdemokraterna i Ekerö kommun. ND kommer att avvakta kommentar från Kristdemokraterna Ekerö innan Nationaldemokraterna avgör huruvida en polisanmälan kommer att göras. Nationaldemokraterna redogjorde nyligen på sin hemsida för hur det kommunistiska s k Rättvisepartiet systematiskt klistrar över Nationaldemokraternas affischer och valplakat med sina egna affischer i Södertälje kommun.


 

PRESSMEDDELANDE (FÖRKORTAT) från ND 2002-08-28

SVENSK DIREKTREKLAM VÄGRAR DELA UT INFO FRÅN NATIONALDEMOKRATERNA TROTS KONTRAKT

Svensk Direktreklam, som arbetar med att dela ut reklam till hushållen, har upprättat ett kontrakt med Nationaldemokraternas lokalförening i Helsingborg om att utdela valfoldrar och valsedlar för partiet. Totalt handlar det om ett kontrakt värt cirka 25 000 kronor, som partiet skulle betala för att företaget delar ut valfoldrarna i vissa områden i Helsingborg. Nu bryter dock Svensk Direktreklam kontraktet och vägrar att dela ut Nationaldemokraternas valfoldrar. Eva Ryss, koncernchef för Svensk Direktreklam (SDR), med säte i Uppsala, uppger att SDR nu bryter kontraktet med ND.

Nationaldemokraterna stämmer Svensk Direktreklam på 250 000 kronor. Nationaldemokraterna har konsulterat sin juridiska expertis, och dessa hävdar att det rör sig om ett "solklart fall av kontraktsbrott".  Marie-Louise Norrsell, ND i Helsingborg, är upprörd över att Nationaldemokraterna möts av odemokratiska metoder i valrörelsen. - Det är uppenbart att etablissemanget är rent livrädda över att vi i Nationaldemokraterna ska röna framgångar i valet. Här i Helsingborg vägrar den stora lokala tidningen Helsingborgs Dagblad att låta partiet annonsera eller få insändare publicerade, våra reklamaffischer på Helsingborgs bussar stoppades nyligen, vi förtalas i media med bevisligen direkta lögner, och nu går det alltså till och med så långt att kontraktsbrott tillämpas i syfte att försöka förhindra att vårt partis information ska nå helsingborgarna. Det är skrämmande, och det kan knappast kallas för en demokratisk valrörelse, säger Marie-Louise Norrsell.


 

2002-09-01

Har (S)-regeringen beordrat Säpo att ljuga om flygplanskaparen för att lura väljarna inför valet?

Den ansedda nyhetsbyrån Reuters meddelar i dag att de fått uppgifter om att den svenska regeringen har beordrat SÄPO att ljuga angående den man som ertappades med en skarpladdad pistol på flygplatsen i Västerås för ett par dagar sedan.

Enligt Reuters planerade mannen att störta planet i en amerikansk ambassad någonstans i Europa. I svenska massmedia har företrädare för SÄPO och Polisen hävdat att mannen inte alls planerade att kapa planet och störta det.

Reuters uppger att syftet med att dölja sanningen skulle vara att om uppgifterna kommer ut till väljarna skulle de  kunna påverka den svenska valrörelsen.  Uppgifterna skulle kunna vara obekväma för de partier i Sverige som förespråkar en generös invandringspolitik eftersom den häktade pistolmannen har invandrarbakgrund. Som källa anger man högt uppsatta tjänstemän inom Säpo.

Ur Reuters websida 2002-09-01:

The police scrambled Sunday to meet a legal deadline to charge a man of Tunisian origin suspected of a plane hijack plot just days before the first anniversary of the Sept. 11 attacks on the United States.

A top police official said the man had taken flying lessons in the United States and a newspaper reported police had already questioned him since Sept. 11 after he visited Saudi Arabia, birthplace of Washington's chief suspect in the suicide hijack attacks, Osama bin Laden.

  A highly-placed intelligence source said police were hunting four more men, including an explosives expert, who were believed to have worked on the plan with the suspect.

"We know for sure that the plan was to crash the plane into a U.S. embassy in Europe," the source told Reuters. But intelligence sources and police disagreed. One police official flatly denied the embassy plan.

A source in Sweden's Sapo security police said Sapo had been told by the government to play the latest incident down at a politically sensitive time, two weeks before an election.


 

2002-08-31

Våldsamma vänsterkravaller i Helsingborg

Ett par hundra vänsterextremister härjade i Helsingborg under fredagkvällen. Det var den av ungkommunister löst sammansatta grupperingen Reclaim the Streets som utan demonstrationstillstånd drog runt i centrala Helsingborg beväpnade med järnrör och påkar.  Vänsterextremisterna angrep bl a Magnus Stenbockstatyn och gjorde sig skyldiga till omfattande vandalisering och klotter. Flera hundra poliser fanns på plats men de höll en låg profil under de tre timmar som kommunisterna härjade. När en grupp nationalsocialister dök upp i centrum vid elvatiden blev de angripna av kommunisterna. Polisen agerade då slagsmålet bröt ut och grep ca 30 personer Tre vänsterextremister, två män och en kvinna i 20-årsåldern,  anhölls för att de hotat och misshandlat en väktare.

.


2002-08-30

Vänsterextremister försökte skrämma EU-delegater


Ett 20-tal vänsterextremister samlades natten till fredagen utanför hotellet Marina Plaza i Helsingborg, där deltagare i den pågående EU-konferensen inkvarterats.

Kommunisterna skrek och skramlade med stenfyllda ölburkar för att skrämma EU-delegaterna och störa deras nattsömn.

En polisanmälan gjordes men den avskrevs senare under natten, eftersom det "inte gick att fastställa vem som gjort vad". Som vanligt kunde vänsterterroristerna hota folk och visa sitt öppna förakt för demokratin utan att bli utsatta för några påföljder. Det är en gåta varför polisen och mötesarrangörer inte filmar och fotograferar kommunisternas våldsaktiviteter eftersom man på förhand kan räkna ut när de ska dyka upp för att störa och hindra mötesfriheten.

Contact Webmaster@company.com with comments or questions regarding this site. 
© Copyright,
Company Name, All rights reserved.