Stockholm, Matkultur, 18 maj 1998

Matkultur är en fin liten opretentiös restaurang med smakfulla rätter och en öppenhet för influenser från hela världen, både när det gäller mat OCH kultur. Och just här uppträdde alltså TARIKA en söndagskväll i maj. "Unplugged", inför en liten skara som nog till största delen inte ens var medvetna om att de skulle spela här just den kvällen.

TARIKA spelade bara ett kort set, sammanlagt högst en timme, men atmosfären och stämningen gjorde att detta blev en alldeles speciell upplevelse. Förmodligen var det en av de lyckligaste stunder jag fick ha med gruppen, dessutom råkade de uppträda just på min och Ullas sjunde bröllopsdag...

Setet bestod inte enbart av lugna låtar. TARIKA var inte rädda för att slå till med t.ex. "Tsy Kivy", en livlig sång som man har svårt att föreställa sig utan en tung rhythm-section, men det lät faktiskt enastående bra och hade ett oemotståndligt drag. Samma sak var det med flera andra "danslåtar". Gruppen behövde inte några tekniska resurser alls för att trolla fram ett medtryckande gung.

Egentligen var det tänkt att denna lilla konsert på Matkultur skulle vara en uppvärmning inför framträdandet på Fasching dagen efter, men så som det utvecklade sig sen var det snarare tvärtom. Matkultur var höjdpunkten.