Data

Datakurser på Broängsgården
Vår ambition är att erbjuda Dig gedigna utbildningar till ett humant pris. Vi har fräscha, ändamålsenliga lokaler med två fullt utrustade datasalar där vi erbjuderen dator för varje deltagare. Alla datorer är uppkopplade till Internet. Våra ledare har undervisningsvana och praktisk och teoretisk bakgrund inom sitt område för att på ett enkelt och verklighetsnära sätt kunna förmedla sina kunskaper till Dig.
Grundkurs
För Dig som vill lära Dig datorns uppbyggnad och arbetssätt och grunderna i Windows. Syftet är att få en grundläggande kunskap om hård- och mjukvara, program och operativsystem och dess användningsområden.
Ons 19.00, 8 ggr, 1 200:-

flydator.gif (9864 bytes)

Windows -95
Du får kunskap om grunderna i operativsystemet Windows -95. Filhantering, systemanpassning, användbarhet och verktyg, installation, användarinställningar och programinstallation.
Mån 19.00, 8 ggr, 1 200:
-

Word (Office 97)
Vänder sig till Dig som vill ha en gedigen grund i ordbehandling för att underlätta det dagliga arbetet samt fritiden. Bl a skriva in, redigera, tabulera, ändra format, använda hjälpverktyg, verktygsfält och mallar.
Tis 19.00, 8 ggr, 1 200:-

Excel (Office 97)
Lär Dig grunden i ett omfattande verktyg för kalkylering och simulering vilket bl a kan appliceras på budgetering, offerter och skatteberäkningar. Funktioner, formler och kommandon. Lägga upp kalkyler, skapa register m m.
Ons 19.00, 8 ggr, 1 200:-

Photoshop
Kursen ger grundläggande kunskaper i behandling av digitala bilder i Photoshop. Inläsning av pappersbilder till PC med scanner, hantering av olika filformat inklusive speciella effekter.
Tor 19.00, 8 ggr, 1 200:-

Hemsida
Kursen ger Dig kunskaper och förståelse i skapande av interaktiva hemsidor. Efter kursen kan Du göra Din egen enkla hemsida.
Tis 19.00, 8 ggr, 1 200:-

Internet och e-post
Kursen inriktat sig på praktisk användning och förankring av olika verktyg för att hitta på Internet och att använda e-post.
Mån 19.00, 8 ggr, 1 200:-
Vi ordnar även kurser i Access, Power Point och XOR bokföring om intresse finns.

SV Botkyrka-Salem är ett av Dataföreningen godkänt Testcenter för att testa för Datakörkortet, ECDL. Ring och beställ blankett för bokning av testtid!

ECDL-kurs
En specialkurs för dig som vill fräscha upp dina kunskaper inför testen till de moduler som ingår i Datakörkortet. Efter kursen finns möjlighet att testa för Datakörkortet hos oss.
Tor 19.00, 8 ggr, 1 500:-
Ledare Helena Hansson

ecdl.gif (3135 bytes)

Följande moduler ingår:

1. Allmän IT-kunskap

2. PC-användning och filhantering

3. Ordbehandling

4. Kalkylprogram

5. Databaser

6. Presentationsprogram

7. Internet och Mail.

anmalan.gif (4084 bytes)