Pokémon Recension!

Det finns väldigt mycket Pokémon saker tex kort, serie, biofilm m.m. Men vi får inte glömma Game Boy spelet Pokémon. Här kommer min recension på det största som hänt Game Boy sedan Tetris.

10årige Ash har en dröm, han vill bli Pokémon tränare, precis som sin far, han vill desutom bli världens bästa. Och nu när han har fyllt tio så får han sin licens som innebär att han får börja fånga och träna Pokémon.
Hans granne Gary fyller år samma dag och tänker också bli världens bästa Pokémon tränare. Spelet börjar med att Ash och Gary får välja varsin Pokémon hos Prof Oak. Det är du som är Ash och beroende på vilken du väljer, väljer Gary Pokémon. Det finns tre att välja mellan, Bulbasaur, Charamander och Squirtle (för att se utvecklingar, titta i
Pokédexet. ). Jag valde Bulbasaur och då valde Gary Charamander. Sen är det bara att börja fånga Pokémon.

Förutom att fånga Pokémon så ska man även möta andra tränare och gymledare, Gymledarna måste du besegra för att få n viss Badge. Men vad ska man ha en Badge till? Pokémon utvecklas när dom får erfarenhets poäng (som dom får genom att besegra andra Pokémon). Med hjälp av en Badge kan du garanterat kontrolera Pokémon upp till en viss nivå. Med din första Badge kan du kontorlera Pokémon upp till level 20.

Som jag nämde kan Pokémon utvecklas när dom kommer till ett visst level, andra utbecklas med hjälp av speciella stenar. Men alla Pokémon kan inte utvecklas, men desto högre level dom har desto starkare blir dom.

Det finns 150 Pokémon, men man kan inte få alla om man inte har någon kompis med den andra kasseten som man kan byta Pokémon med. Men det går att fånga ganska många utan kompis. Men man kan bara ha med sig sex Pokémon samtidigt, resten får man ha i en speciell dator som finns på alla Pokémoncenter.
Pokémoncenter finns i alla städer, där kan du möta en kompis, återställa dina skadade Pokémon samt hämta Pokémon från datorn. Du kan även prata med andra tränare där.

Det finns egentligen 151 Pokémon. Nr 151 heter Mew och är den starkaste Pokémon som finns. Vissa tror att man får Mew när man har fångat alla 150 Pokémon, men så är det bara i den japanska versonen av Pokémon. I Europa och USA. får vi Mew och vi tar med och Pokémonkasseten på någon spelmässa.

# 151 Mew

Det är svårt att förklara vad som är så roligt med Pokémon, det måste upplevas. Jag känner flera som varit negativa mot Pokémon, men som ändrat uppfattning när dom börjat spela. Med det är synd att musiken inte är i närheten av Zelda. Musiken i Pokémon är faktiskt usel. Man stänger av ljudet efter ca fem minuter. Grafiken är inte heller så bra, men musiken är viktigare. Musiekn förstärker spelkänslan avsevärt, när den är bra alltså. Tyvärr är den inte det här och spelkänslan försämras nästan.
Många av er kommer troligtvis att tycka att jag har gett Pokémon ett för lågt betyg. Men för mig är helhetsintrycket mycket viktigt.

Nu får ni inte tro att jag är en Pokémon hatare, jag tycker att Pokémon är ett jätteroligt spel, men det hade varit trevligt om man kunde ha ljudet på och njuta av det.

 

Titel: Pokémon
Genre: RPG
Utgivare: Nintendo
Utveckare: Nintendo

 

Grafik: 12
Ljud: 10
Hållbarhet: 20
Känsla: 20
Spelkontroll: 19
Summa: 81

Sofia Hård 2000-04-08