Pokémon Gold & Silver!

Den riktiga uppföljaren till Pokémon har kommit, i allafall i Japan. Här i Sverige får vi vänta tills December år 2000.

Den största nyheten i Pokémon är att allt är i färg. Men det finns även många andra nyheter. Det finns tex 100 nya Pokémon (dom gamla finns kvar också, det finns alltså 250 monster att fånga nu.)
Vissa av dom gamla Pokémon som förut bara kunde utvecklas ett steg, som tex Slowpoke-Slowbro, kan nu alltså utvecklas till en tredje variant.
Tränare har nu också en mycket bättre Pokédex, där all information han får om Pokémon han möter hamnar. Den nya Pokédexen kan även användas som en mobil telefon för att ringa till såna han man har mött tidigare i spelet.

Tiden i Pokémon Gold & Silver är i Realtid, det innebär att det är samma tid som för oss, när vi har natt är det även natt i Pokémon världen. Vissa Pokémon går endast att fånga på natten och vissa endast på dagen. För att kunna hålla reda påtiden så har spelkasseten en inbyggd klocka.

I Poke´mon Gold & Silver är det precis som i föregångaren, vissa Pokémon finns bara i Pokémon Gold och vissa finns endast i Pokémon Silver. Och för att få alla måste man byta, precis som vanligt alltså. Men en sak som inte är som vanligt är att alla Pokémon finns representerade av båda könen. Det innebär att om man har en av varje så kan man få baby Pokémon, ett känt exempel på detta är Pichu, Pikachu som baby.
Ett Pokémon barn får man uppfostra utan att behöva fånga det först, men mna kan även hitta Pokémon ägg som man kan "adoptera".

Pokémon Gold & Silver kommer alltså ut i December, dags att börja spara?

 

Titel: Pokémon Gold & Silver
Genre: RPG
Utgivare: Nintendo
Utveckare: Nintendo