Hästmassage

Om en häst regelbundet får massage ökar dess förutsättningar för att den ska hålla sig hel och frisk. Obalanser tas om hand innan de utvecklas till problem. Massage snabbar effektivt upp återhämtningen efter träning.

 

Det är ofta en lång väg från en frisk häst till en halt häst.”

 

Hästar har en otrolig förmåga att nästan omärkligt ändra sitt rörelsemönster för att kompensera för funktionella obalanser, därav ordspråket. Snedbelastning, kompensation, överbelastning, värk och träningsvärk kan orsaka muskelproblem som t.ex. förkortade muskler och spänningar.

Ju längre hästen får gå med muskelproblem, ju längre tid tar det att bli av med dem. En häst som under ett halvår sakta blivit allt stelare och besvärligare att lyfta hovarna på kan behöva tid på sig för att bli återställd. Det är alltid bäst att få hästen behandlad direkt när man börjar misstänka muskelproblem istället för att vänta in en hälta på ett eller fler ben.

 

Hälta är bara ett av många symptom på problem. Andra och tidigare symptom kan vara att hästen börjat bli sur när man kommer med sadeln eller sitter upp, den kan inte fatta galopp i ena varvet eller krånglar och bryter av, den sätter över ryttaren åt ena sidan på ryggen, den har börjat stanna på hinder, den blir kort och spänd i ryggen, den rör sig kort och trippigt, den är oliksidig i ställning i nacken eller böjning i bålen osv.

 

OBSERVERA                   

En halt eller krasslig häst ska alltid först undersökas och behandlas av en veterinär.

 

Kontakta mig för mer information!

Tel 070-25 25 060, 0220-419 17

E-post anne.halldin@sixtus.se