Craniosacral terapi

Craniosacral terapi är en metod för rehabilitering av nervsystem. Man arbetar runt hjärna och ryggmärg. Det är en mycket mjuk, varsam och behaglig behandling där terapeuten lägger händerna lätt på kroppen för att känna och behandla kranialrytmen, hjärnans pulsslag. Om man inte har för tjocka eller kraftiga kläder på sig går det bra att ha kläderna på under behandlingen.

 

Eftersom behandlingen påverkar och balanserar det centrala nervsystemet, hjärna och ryggmärg, har den en god effekt på kroppens egen förmåga att läka. Därför kan craniosacral terapi fungera på så många olika problem som huvudvärk, migrän, ärrbildning, fibromyalgi, depression, stress, öronsus, wiplashskador, kronisk smärta och rygg- och idrottsskador. 

 

Kontakta mig för mer information!

Tel 070-25 25 060, 0220-419 17

E-post anne.halldin@sixtus.se

 

    

FAKTA       
Runt
hjärna och ryggmärg finns ca 1,5 dl ryggmärgsvätska. I hjärnan produceras varje dygn ca 5-6 dl ryggmärgsvätska som hjärnan pumpar ut på ett sätt som ger en svag puls, kranialrytm, som man kan känna – bara man håller händerna tillräckligt lätt mot kroppen. Ryggmärgsvätskan fungerar stötdämpande för hjärnan men hur den samverkar med blodcirkulation, vad som påverkar hjärnpulsen och hur den uppkommer vet man inte. Spänningar och sammanväxningar ute i kroppen såväl som förträngningar i ryggmärgskanalen stör kranialrytmen. Genom att stoppa upp rytmen, balansera den och även dra lätt där ryggmärgen fäster i nacke och ryggslut kan man påverka kranialrytmen och därmed flödet av ryggmärgsvätska runt hjärna och ryggmärg. Eftersom man på så vis påverkar det centrala nervsystemet kan man få många olika effekter, både fysiska, känslomässiga och mentala. Men framförallt verkar immunsystemet stärkas med regelbundna behandlingar.