Boken ”Fantastisk”


Det här är ännu en självhjälparbok, men den vill lite mer än att vi ska engagera oss i oss själva. Den är full av citat. De flesta är kloka men en del är mindre kloka. Som det här:

 

Personen ifråga hade inte de typiska symptomen för det han avled av. Om man ringer för yrsel och man kan prata och inte har några försvagningar, så skickar vi inte ambulans för det. Det var inte rådgivningen som han dog av. Han dog i hemmet ett halvt dygn efteråt.

- Verksamhetschefen för sjukvårdsupplysningen i vårt landsting.

Länstidningen berättar om en man mellan 40 och 50 år med illamående och yrsel som varken kunde sitta eller stå. En bekant ringde upp Sjukvårdsupplysningen åt honom. Den uppmanade mannen att uppsöka sin familjeläkare nästa dag om symptomen inte blev värre. På kvällen hittas han död. Han dog av stroke i lillhjärnan.

 

Vårt landsting har i samarbete med vår högskola börjat forska i vad det är för ”fel” på människor som vänder sig till Patientnämnden för att de blivit illa bemötta i vården. Det är en helt unik forskning i Sverige och världen eftersom ingen tidigare formulerat frågan som att de människor som klagar kanske tolkar verkligheten annorlunda än andra. Nöjdhet är nämligen ett nyckeltal i vården och missnöjda patienter är en nagel i ögat på landstingsledningen.

Det ska bli intressant att se vad forskningen kommer fram till, dvs. om det är ett onormalt beteende att engagera sig i mer än i sina egna dagliga, årliga förehavanden.

 

 

Hela livet är ett experiment liksom denna bok, som även ska komma ut som ”riktig” bok så småningom. Men tills vidare finns den som gratisutgåva på Internet.

 

”Sharing is caring”

 

< Klicka här för att öppna boken: Fantastisk levande fantasi och fantasilös ekonomi >

 

 

Alla kloka tankar har redan tänkts tusentals gånger,

men för att göra dem till vår verkliga egendom

måste vi noggrant tänka dem om igen,

tills de slår fasta rötter i vår egen erfarenhet.

- Johan Wolfgang Goethe

1749-1832, tysk diktare

 

Hur kommer det sig att allt som naturen skapat, och i synnerhet allt levande, är fantasifullt och oförutsägbart? Inte en rak linje, ingen perfekt symmetri, inte en individ som är helt lik en annan individ. Men nästan ALLT som skapats av människohand är symmetriskt, har räta linjer eller former som upprepar sig. Är människan skapt att förstå naturen och livet, när allt det hon skapar är så fundamentalt annorlunda?

 

Det här är en bok om hjärnan - och om mycket mer. Den är full av frågetecken men den serverar även förslag på svar. Och citat.

 

Om det inte finns något som kan övertyga

och tillfredställa den likgiltiga läsaren

så kanske han ändå kan njuta av sin egen åsikt.

- John Wilkins, 1600-talet

 

 

Kontakta mig för mer information!

Tel 070-25 25 060, 0220-419 17

E-post anne.halldin@sixtus.se