Raukasjö logo mini

För att kontakta  Raukasjö  Fjällgård:

Tel: 0942/47035

Fax: 0942/47000

Maila till oss genom att klicka på symbolen

Behöver Du tuffa och praktiska kläder för hårda strapatser?

Vi är återförsäljare av Chevaliers sortimente. Klicka på katalogen och se vad vi har att erbjuda.

 Raukasjö fjällgårds hemsida

RAUKASJÖ FJÄLLGÅRD Fjällområdet i Frostviken i Strömsundskommun bjuder på många skatter, en av dem är Raukasjö Fjällgård, den nordligaste bosättningen i Jämtlands län. Avståndet till centralorten Strömsund är 200 km, detta vittnar om fjällvärldens otroliga arealer.

Vi på Raukasjö Fjällgård erbjuder Dig möjlighet att bo ute mitt i vild- marken, höra tystnaden fågelsången, se himmelen färgas rosa ovan fjälltopparna, komma hem efter en lång dag fyllda av naturupplevelser av olika slag.

Under vårvintern är Raukasjö ett

Raukasjö placering gif

ett populärt utflyktsmål på snöskoter. I kaffestugan serveras delikata våfflor med god

Skoter bild

hjortron-sylt på.

Vi är även auktoriserade återförsäljare av Chevaliers sortimente. En del av detta sortimente hittar Du i vår gårdsbutik. Klicka på katalogen till vänster och se efter vilka plagg som passar dig.

HISTORIA OM RAUKASJÖ                                      Raukasjö var bebott redan så tidigt som mitten av 1800-talet. Som mest bodde här ett 80-tal personer. Färdvägen mellan Dorotea, Villhemina och Norge passerade förbi gården så här var ofta besökare. I Norge såldes skinn, kött och mejeriprodukter till bl a handelsbåtarna som lade till vid kusten.