Allmänt
Fiske är mitt största fritidsintresse och på senare tid har det blivit flugfisket som intresserar mig mest. Men jag fiskar också mycket spinnfluga efter öring och lax vid de två stora älvarna här i Timrå/Sundsvalls området; Ljungan och Indalsälven. Andra favoritplatser är Ljustorpsån och kusten vid Åstön. Annars är jag inte främmande för att fiska abborre och gädda i Hassjön uppe vid min svärmors stuga i Sunnansjö, Holm. Harrfiske med flugspö ligger mig också mycket varmt om hjärtat.
Fångster
Mina roligaste fångster är naturligtvis de två laxar jag fick en höstdag vid Indalsälven. De vägde 10 respektive 8,3 kg. Min största fångst hittills. Vid samma tillfälle fick jag också en öring på 6 kg, men den var tyvärr felkrokad. Min största harr vägde strax över 8 hg och det var också en kul fångst på flugspöt.
Utrustning
Jag använder ett Ron Thompson flugspö av kolfiber, klass 6, med en enkel ABU diplomat flugrulle när jag flugfiskar. Billigt, men ändå bra! Spinnutrustningen består av 3 utrustningar: en Ambassadeur 5500 med ett Ron Thompsson 10,6 fots kolfiberspö till kustfisket och en Ambassadeur 6000 med ett 10 fots kunnan grafitspö till spinnfluga vid älvar. Den tredje utrustningen är ett 6 fots UL spö i kolfiber från Berkley. Rullen är en Shimano UL. tillsammans med Firewire 0,12 är UL utrustningen verkligen effektiv till allt möjligt spinnfiske. Jag använder Firewire till allt spinnfiske, eftersom jag tycker den är krokar bra och man tappar sällan nått bete vid bottennapp.
Favoritbeten
När jag flugfiskar använder jag mig av imitationer som jag själv knutit. Favoriten bland dem är Red tag, som nästan aldrig sviker. Andra favoriter är olika natt och dagslände imitationer. Dessa gör jag oftast bara i svart eller brunt med olika variation. När det gäller spinnfiske använder jag självbundna tubar till lax och öring i älvarna, långsmala kustwobblers vid kusten, samt även en del skeddrag som Toby och Koster.