De värsta filmerna någonsin!

Årtusendets värsta filmer

Här kommer en liten lista på de filmer som jag anser vara de sämsta som någonsin gjorts. De människor som ligger bakom de här filmerna bör ha ordentligt med stryk och borde aldrig mera tillåtas att arbeta med en kamera och dylikt. Jag har inte rangordnat filmerna i någon som helst ordning utan bara listat upp dem samt namngivit några av de skyldiga. Det bör ju givetvis tilläggas att alla har vi ju lika smak och några av er tycker säkert att jag har fel och att filmerna är toppen. Detta är min personliga åsikt.

The Blair Witch Project

Jag har aldrig sett en film som var så förbannat hypad och dessutom visade sig vara totalt vedervärdigt kass. Inget är bra, allt suger, otäck? Inte det minsta (om man inte tycker att en hög med kottar och ett uppriggat kors av grenar är jävligt läskigt). Som tur var så var den inta så lång (1.21), Det värsta var att de 81 minuterna kändes som en veckas chackratortyr utan uppehåll. Se aldrig den här skitfilmen, Lova mig det. Undertecknad tillsammans med polarna Jocke, Kjell, Dennis, Tomas och Helena är nu skadade emotionellt för livet tack vare den här skitfilmen. Jag håller helt med Orvar Sävström när han påstod att den här (samt Kids) var en av de sämsta filmerna han sett någonsin. Jag kan bara hålla med, Kids suger också för den delen!

Plump Fiction

En film som gör allt för att dra mer Tarantinos mästerverk i smutsen. Detta lyckas den med till 100%. Sällan har jag blivit så förbannad när jag hyrt film det är ett som är säkert. Filmen marknadsförs som en komedi men allt är så jävla uruselt att man inte tror att det är sant. Inte en rolig scen, inte en replik som levereras normalt eller trovärdigt. Regissören och de sk skådisarna skulle jag gärna möta i en mörk gränd ... De inblandade skådespelarna heter: Julie Brown, Dan Castellaneta, Tommy Davidson och Sandra Bernhard. Som Simpsonfanatiker kan jag bara konstatera att det gör ont i själen att se den annars så rolige Dan Castellaneta (Homegrown, Grosse Point Blank och Godzilla) göra bort sig på löpande band i den här skiten. Otroligt nog kom han tillbaka och har ju gjort redan nämnda kanonfilmer och räddat sin karriär.

The Postman

Här har det gått överstyr totalt. Den här filmen kan ses som ett bra bevis på när en person med ett enormt ego och absolut ingen självkritik bestämmer sig för att göra en film som bara han själv tror på. Kevin Kostner som personen i detta fall heter verkar ju ha spårat ur totalt. Efter framgångar som Robin Hood, Tincup o annat beslutar han sig för att följa upp den megadyra och floppade Waterworld med just The Postman. Det är inte utan att man frågar sig hur man över huvud tagit kan bestämma sig för att göra en film om brevbärare i en postapokalyptisk framtid. Att dessutom dra ut på skiten och göra den ca 177 minuter lång borde vara straffbart. Vissa scener är helt otroligt pretantiösa och tragiskt patetiska. Man mår illa och det krävs nog en bra psykolog efter att ha sett den här totalt orealistiska sörjan helt utan poänger eller intressanta scener. Ps, den duktige musikern Tom Petty har en liten roll i filmen. Måtte han hålla sig till musiken i fortsättningen.

Bio-Dome

En vedervärdig komedi som dessutom har den totalt obegåvade Pauly Shore i huvudrollen. I andra roller syns bl.a. Rose Mcgowan, Kylie Minogue och Stephen Baldwin, hur dessa kunnat hamna i den här skitfilmen kan man ju undra. Baldwin har ju varit vettig tidigare, man kan bara hoppas att han får nån mer roll efter detta. Pauly Shore skulle fan inte platsa i Motala Lokalrevy. Regissören eller vad man ska kalla det heter Jason Bloom, ser ni det namnet på nån mer film så håll er undan för guds skull.

Dykarskolan

(National Lampoon's Last Resort)

Den här filmen kom ut för några år sedan o jag o en polare hyrde den, vilket satte svåra spår i själen. Anledningen till att vi hyrde den var att den unge skådisen Corey Haim tillsammans med sin polare Corey Feldman på 80-talet gjorde en del roliga filmer (Lost Boys, Nu är det kört, Rollerboys och Goonies mfl ). Dykarskolan skulle vara en komedi i dykarmiljö och verkade hyfsad av omslaget att döma. Herregud vad man kan misstaga sig, filmen var totalt outhärdlig, i vissa scener såg man klart och tydligt att personer i bakgrunden var pappfigurer! Inga statister utan papper och i vissa fall dockor. Jag vet tyvärr inte produktionsåret på den här totala skitfilmen men det borde vara 94. Efter detta lovade jag mig själv att hålla mig borta från filmer med de nu "gamla herrarna Haim och Feldman". Synd att de gjorde vad som helst när karriären började dala, deras gamla filmer som jag nämnde är ju faktiskt rätt okej och har ett visst underhållningsvärde om man gillar amerikanska komedier. Nämnas bör att den här filmen fick 2.7 i betyg på en skala från 1-10 på imdb´s sida, ett alldelse för generöst betyg. Filmen regisserades av en Rafal Zielinski, ser ni någon mer film av honom i er videobutik så ber jag er genast att förstöra den. Med alla tillåtna medel. I slutet av juni väljer Femman att låta tittarna välja mellan tre filmer. Givetvis har de mage att låta den här kvalificera sig bland tre toppfilmer när vi tittare får vara med och rösta. Jag ger er ett löfte nu, om det blir Dykarskolan som visas ska jag äta upp min soffa. Allvarligt. Ja ha det kunde man ju tro. Att vi svenskar kunde vara så in i helsike dumma så att vi frivilligt väljer att rösta fram en av världens bästa filmer på tv det är helt sanslöst. Det var ingen god soffa.

Wing Commander

Uj uj uj, så kom den då, filmen som byggde på ett av världens dyraste dataspel. För att göra processen kort kan jag direkt säga att alla filmscener i spelet WC3 är bättre än filmen. Här har man lyckats med att sätta ihop en dålig regissör med ett ännu sämre manus och som pricken över i lyckats få med de absolut sämsta av Amerikas unga påläggskalvar i Hollywood. Otroligt när är Tcheky Karyo och Jurgen Prochnow med! Dessa båda duktiga skådespelare som synts i bl.a. Bad Boys, Nostrademus, Das Boot och Snuten I Hollywood 2 verkar gått ner sig totalt i Hollywoods träskfilm. Undrar vad det beror på, fick de massor av stålar för sin medverkan eller insåg de inte hur illa resultatet skulle bli? Hur som helst så smärtar det att se dessa båda i en sån här skitfilm. Handlingen är ett skämt och effekterna urkassa, särskilt när man ser de sk Kilratherna in action, brrr… Otroligt att filmen kunde bli så illa med tanke på att budgeten måste varit förbannat stor. Regisserad av Chris Roberts. Det bör tilläggas att jag har en kompis som kan sträcka sig till att filmen är hyfsad, det tycker fan inte jag men han är schysst för det!

Xtro3

När vi hyrde den här anade vi ugglor i mossen direkt men det fanns inget annat inne så vi tog den i alla fall. Ordet usel kan definieras på olika sätt, skulle man slå upp det i en ordbok skulle det kunna stå Usel: Xtro3. Filmen har som titeln säger två föregångare, leading actor i den andra var storheter som Jean Michael Vincent (känd från den hrrm spännande tv-serien Airwolf). I trean kommer jag inte ihåg vem som hade huvudrollen. Inget man lägger på minnet direkt. Jag minns dock de otroligt kassa scenerna när en alien jagade runt i en tunnel o skrek. Då skrattade vi rätt gott, när vi insåg att det skulle vara på allvar grät vi. Här snackar vi om specialeffekter, jösses man hamnar på en hyfsat låg nivå när det gäller teknik och makeup i denna film det kan jag lova. Det här var ett typexempel på en kass alienfilm med allt vad det innebär, men det såg man redan på omslaget! Man fick i alla fall ett gott skratt, kanske till och med två. Bland de inblandade "skådespelarna" märks storheter som Sal Landi, Andrew Divoff, Jim Hanks (jo det är faktiskt Tom Hanks bror, det slår olika här i livet), Karen Moncrieff och Robert Culp och filmen regisserades av Harry Bromley-Davenport.

När jag letade efter omslagsbilden på nätet hittade jag den här kommentaren från en olycklig människa som köpt filmen till ett pris av 13$ den talar för sig själv: -My name is not attached as I am ashamed to admit I bought this. The acting is awful, the story is weak, the effects are awful. I have given my copy of this film away.

Outside Ozona

Jaha, en ny thriller som stod o flirtade med oss på nyhetshyllan hos den lokala videonasaren. Omslaget talade om för oss att det här var en thriller och att den verkade vara välgjord och ha hyfsade skådisar. Den lär handla om en mördare som har ihjäl kvinnor utefter en motorväg samtidigt som han lyssnar på en radiostation ute på bonnlandet. De som jobbar på stationen får kontakt med mördaren och saker o ting börjar hända. I verkligheten händer inte en enda intressant händelse under hela filmen. Vi snackar om lite drygt 100 minuters plåga. Trots att filmen har den lysande Robert Forster (grymt bra i Jackie Brown) i en av rollerna känns den totalt ointressant o helt oengagerande. Man skiter helt i vad som händer och hur det går, detta beror till stor del på att inget händer, filmen går på sparlåga och man bara väntar o väntar på att eländet ska ta slut. Filmen är dock rätt välgjord, det ska tilläggas. En annan faktor som kanske kan ha med fenomenet "usel film som kan bli ännu uslare" att göra är att Meatloaf är med! Han var ju med o sabbade Patrick Swayzes Black Dog och nu är han visst med i Fight Club. Hoppas att han håller sig till musiken i fortsättningen.

The Pest

Tveklöst topp 3 bland det uslaste jag sett. Och jag har sett en hel del. I detta fallet beror det främst på två orsaker. Den första är att John Leguizamo har huvudrollen. Han lirar i samma division som Pauly Shore och Sacsha Mitchell. Träsknivån alltså, klart under lokalrevynivå, hans talang som komiker och skådespelare är inte mätbara. Det kanske låter elakt men det är sant, se filmen om du inte tror mig. Nej förresten gör inte det, lova mig istället att du aldrig ser den här skiten. Om killen bakom disken i videoaffären tipsar dig om den så bör du anmäla honom för försök till grov misshandel. Den här filmen tillsammans med de övriga på den här sidan är så illa att man kunde använda dem till att tortera folk med. Ladda videon med de här filmerna och tvinga nån elaking att se dem i ett sträck så kommer vederbörande att brytas ner totalt. Jag anade lite oråd när Jens Petterson på Aftonbladet i en krönika sa att det var det sämsta han sett, jag kan bara hålla med.

Johan Åhlund

Klicka här för att komma tillbaka till startsidan!

Maila mig gärna!