PETER HOLGERSSON RALLY

Startad 990625     Uppdaterad 2009-09-30 16:10

VILOÅR 2009......VILOÅR 2009...... VILOÅR 2009...... VILOÅR 2009


GÄSTBOK.....................BLOGG


Senaste Nytt

Nu har det hänt!!!!! Aktivitet i teamet. Om än inte i tävlingssammanhang så i varje fall bakom ratten på en tävlingsbil. I samband med jippot i Tingsryd i lördagas så blev jag tillfrågad om jag ville uppvisningsköra på SS3 innan Ekratten-startfältet anlände. Svaret på den frågan var ju givetvis JA, men jag hade ju ingen bil körklar till detta. Det problemet löstes genom att jag fick låna Gert Bengtsson VOC, Tack Gert för förtroendet. Uppvisningen gick ut på att köra runt asfaltsbanan i industriområdet i Tingsryd med diverse "kartläsare" som bestod av bl.a företagare som sponsrat evenemanget och kommunalråd, samt helt vanligt folk som kände sig sugna. Efter att känt på bil och bana under det första varvet så trissades farten upp mer och mer. På den tredje och fjärde rundan kändes som det gick maximalt så då var det dags att sänka tempot ett snäpp. Som sagt man vill ju inte riskera en lånad bil under en uppvisning, men ärligt talat så kändes det som om det gick riktigt fort ett par av omgångarna fastän det inte var det som det gick ut på. En sak som jag dock inte kom underfund med var styrservo, har jag aldrig kört med förr i tävlingssammanhang. På asfalten var det helt OK, men på den lilla grus-snutt som var med kändes oerhört osäkert, fick inte nån som helst känsla och det resulterade till sist i en halv snurrning. Efter 2 timmars körning var det dags att sätta stopp och förflytta sig till målet på sträckan för att där vara funtionär. Efter att där frågat nära nog hälften av de startande vad de tyckte om sträckan så var det nog fifty-fifty. Generellt sett så kunde man nog skönja ett mönster, bra tid=positiva, dålig tid=negativa kommentarer, inte alla men dom flesta hade denna inställning. Det var allt för denna gången, nu får vi hoppas att det inte tar lika lång tid innan nästa uppdatering/ körning. Bör kanske tilläggas att bilen lämnades tillbaka i samma skicka som den hämtades. Nedan ett klipp från programbladet som gjordes enbart för SS 3 i Tingsryd, vem som knåpat ihop texten kan man nog allt gissa om man lusläser artiklen.

Saxat från programbladet SS 3 Ekratten 2009.

Hej gott folk. Det blev en uppdatering till innan löven slog ut, alltså hade en viss träskmänniska i ett betongghetto FEL. Gullaboknixen är nu avklarad, en riktigt fin tävling på nästan gammalt vis. På SS1 avlöste lurigheterna varandra i parti och minut vilket många fick erfara. Danny räknade till 8 bilar kvar på sträckan när vi kom och då vet jag att han missade några. SS 2 var en lite snabbare väg, krokig visst, men inte alls så lurig, en sk. Volvoväg. Efter det var det dags för en snabbservice, här kunde man väl lagt till 10 min till så man sluppit stressa. SS 3 var av karaktären en blandning av ettan och tvåan, skitrolig att köra. Verkar det som jag haft kul? Ja det hade jag tills jag fick se tiderna, dom var inte mkt att hänga i julgranen. Efter detta så har mina chanser att nå en topp-3 placering i BBRC försvunnit så härmed avslutar jag säsongen. Under året har det blivit hela 13 tävlingar och jag som bara skulle köra lite för skojs skull. Känner så här efter säsongsslutet att jag nog splittrat mig för mkt, ena helgen har det varit asfalt sen grus onotat och som krydda på moset lite notade tävlingar där emellan. Tycker att jag på så vis inte varit rikigt snabb på nåt av att. Nu skall jag ta mig en riktig funderare hur det skall bli till nästa år. Bilen behöver en rejäl genomgång, den har nu gått 12 säsonger och funkat helt kanon, Ronnie och jag visste nog inte hur bra vi byggde den när vi gjorde det. En bruten tävling på dom 37 senaste talar väl sitt tydliga språk. Sen är det ju det ständigt återkommande problemet med servicefolk, inte många ggr jag haft nån med mig till tävlingarna, ni som har ställt upp skall ha ett stort tack. Hade varit kul om det funnits någon med lite intresse både till att hjälpa till lite i garaget och ställa upp på tävlingarna. Notläsare är ett nytt problem som dykt upp, den gamle vapendragaren Per Uddesson har ju utvandrat till Norrland och kan ju inte läsa noter därifrån. Du skall ha tack för alla år Per som du ställt upp och hjälpt till, både i garaget och under tävlingarna. Mao så svävar säsongen 2009 ovisshet. Nu skall jag börja och titta över bilen, sen får vi se hur tid och pengar räcker till, förhoppningsvis så står vi där till våren och är sugna igen. Javisst ja, resultatlistan från Gullaboknixen hittar ni här: Resultatlista

Får väl lägga ut en bild oxå, fattar bara inte vad kartisen tycker är kanon. Bilden är tagen av Martin Hansson

Hej. Har helt riktigt fått en del klagomål på att sidan inte uppdateras så nu har jag lagt till en blogg. Har i detta fallet tänkt mig att Danny oxå skulle kunna lägga in lite nyheter snabbt å enkelt från tävlingarna. Ska försöka testa detta fullt ut i Gullabos tävling den 25/10. Men först så väntar prisutdelning och fest i Asfaltscupen på lördag. Där vann vi cupen för förare utanför Södra BF, kanske det blir lite bloggbilder även därifrån, vem vet.

Hej å goafton. Nu var årspremiären 2008 avklarad och Dannys kartläsarpremiär likaledes. Detta skedde i Hörby där RS-tävlingen "Hörby-Bil svängen" kördes i söndags. Det gick bra för honom inga problem att hitta rätt med hjälp av KARTA. Resultatmässigt gick det väl sådär, blev 7:a i klassen och 8:a totalt. Tycker inte det var så illa med tanke på vad jag har för grejer i min bil jämfört med dom som var före när det gäller asfaltunderlag. Nu laddas det om inför Trelleborg på lördag å nu jäklar i mig är det grus under däcken. Må vädrets makter vara med oss.

 

Får bjuda på en bild från Sunnerbo 2007 oxå, vem som tagit den ser ni.

NAC-rally 2007 tagit av Madde Hansson

Å så får det bli en bild från NAC-rally 2007 oxå tagen av Victor Karlsson

Har varit jätteduktig nu å lagt ut två små filmklipp på Youtube från Anderslöv. Lite av skiftande bildkvalité men det går ju åtminstone att lyssna på ljudet. SS 1 och SS 5

Å så blev det en bild från "Kongen" oxå. Tagen av Anders Hugosson på Hugosson Motorsport

 

En liten bild från SS 1 i Anderslövsrallyt -07, tagen av Tommy Fritzon såklart


Senaste tävling

Gullaboknixen Gullabo RC 081025


Kommande tävlingar

----------------------------------------------------

 


 

Resultat 2008

Uppdaterad 080331

(Klicka här)

   
         
 
           
       
 

Bildarkiv

Uppdaterad 051025

(Klicka här)


OBS

Bilen är inte till salu !!! Men den gamla motorn är det, eller rättare sagt resterna av det som är kvar av den.


Aktuella Länktips

Tipstävling

Olofströms MK

Ryds MK

Bilsport Börsen Rallycup

Totalställning VM med senaste nytt


Mail till Peter Holgersson Rally