Bustertrolling

 

Sjön Rusken:

En sjö att räkna med i Trollingtoppen.

Hemlighetsfulla fångster,

internationella experter tror att det är mal –

inplanterad av munkarna i Nydala kloster för flera hundra år sedan!

 

Presstopp:

Sensationella hugg oförklarade.

Omutliga fiskar gör att man numera tror att Rusken döljer oanade hemligheter. Experterna hävdar att den enda förklaringen är Mal!


Lokala fiskelänkar:

BusterTrolling
Allemansrätt
Vrigstadfiske

Sävsjöfiske
Föreda Kvarndammsfiske
Flera vatten
Solgen-Åsa gård
Trollfiske
Innehållssida

 


Göslycka1


Göslycka2

 

 

 

Rusken i Värnamo kommun har visat att trolling, på samma sätt som att ro drag, är det fiskesätt som passar insjöfiske bäst.

Att sedan fisken i Rusken ofta föredrar utländska wobblers hör väl samman med EU-anpassingen. Och att färger som blå-vitt lätt kopplas till de finska, ser mer ut som avsikt än en ren händelse. Det är nämligen så att Blå-vitt är en mycket gångbar färg för de stora gösarna i sjön.

Ruskens djupkarta avslöjar några djupgravar på ca 18 meter och stora förhållandevis flacka områden med stensatt botten på omkring 3-5 meter djup. Sjön har flera mindre och strörre öar och är mycket rik på förrädiska grundklackar och stenblock på fjärdarna.

Men det är inte bara topografin som är dramatisk. Rusken är också en av de sjöar i Småland där ruskiga historier om krig och erövringar fortfarande skrämmer. Där har ett helt kloster utplånats och munkarna blev brutalt upphängda i en av de stora öarnas trädgrenar.


Karaktärsfisken i sjön är gös. Men nya rapporter talar om helt osannolika hugg av något som fortfarande inte är identifierat. Utländska fiskeexperter har helt sonika bestämt sig för att där finns mal. Något annat kan inte förklara de fullständigt omutliga huggen och drillningen som hittills endast resulterat i flera meter slemmig linända och uträtade krokar!

Gäddfisket är mycket bra periodvis och abborrfisket på jagande abborrstim stilla sommarkvällar är för många en absolut höjdpunkt.

Fiskemetoderna som är lämpliga i Rusken är framförallt trolling. Men spinn och mete är framförallt lokalt mycket omtyckt.
Men det bästa fiskeresultatet får man genom att utnyttja den fiskeservice som erbjuds, inkluderande båt, redskap, beten, fiskekort, guide och båtförare samt transfer till Rusken.

Sommarfiskesäsongen sträcker sig normalt från midsommar till 15 sept.
Vinterfisket efter framförallt lake är normalt mycket bra och pågår från isläggningen till slutet av februari eller till islossning.

©1998 "HS Skriv O Utred". All rights reserved. Contact: HSBoka fiskepaketet här:

Göslycka-dubbelt upp!För mer info, kontakta: Nicke

 

tillbaka