Upptäck sjöriket

Fiska öring


MELLANLJUSNAN/SVÅGAN

Välkommen till mitten av Sverige, gränslandet mot fjällvärldens skogsland, med mängder av fiskrika sjöar och tjärnar samt forsar i älvar, åar och bäckar. (läs mer här här)

Innehåll:
Hemsida
Allemansrätt
Hemavan-Tärnaby
Sävsjöfiske
Nissan-Unnaryd
Nissan-Hestravik
Öringfiske
Bergets sportfiske
Flera vatten
Solgen-Åsa gård
Trollfiske
Vättern
Vrigstad
Sommen
RegisterOLN TV Schedule

Klicka här för fler vatten!

 

 

 

Mellanljusnan-Svågadalens fiskevårdsområde omfattar tre fiskecamper, Mellanljusnan, Naggens Vildmarkscamp och Svågadalens fiskecamp. De utgör tyngdpunkterna i området med omväxlande fiske, utvecklad service och ett varierat boende. Med allt från rum att hyra i vildmarkshotell med hel- eller halvpension, till vackert belägna, fullt modernt utrustade timmerstugor i anslutning till fiskevatten.
Ett blandat utbud av kringaktiviteter med exempelvis jakt, finns att tillgå. Dessutom , -förutom fisket-, bäversafaris, kanot, forsränning och vildmarksturer på islandshästar m.m.

Lätt att hitta

Till Mellanljusnan-Svågadalen kommer man lättast med bil, även om avstånden till flygplatsen i Sundsvall eller Hudiksvall inte är längere än ca 80km. Till Stockholm är avståndet ca 350km.Området ligger nära Sveriges geografiska mittpunkt.

Fiskevård för fisk och fiskare
F
iskevården i regionen handlar mest om arter som öring, harr och röding. Under ett antal år
har fiskevårdsområdesföreningarna därför arbetat för långsiktiga, biologiska åtgärder. Det är biotopvård, fiskeregleringar, skydd av lokala stammar och stödutsättningar av bland annat Dellenöring i nordöstra regionen. Dellenöringen är en fisk som, förutom att den är nedströmslekande, också känns igen genom sin storlek. 5-kilosfiskar är inte ovanliga.

Spinn och fluga
För lyckat fiske rekommenderas spinn- eller flugutrustning. Wobbler är allroundbete i många vatten både för öringen som gäddan. Harren och rödingen tar gärna flugor. Torrflugefisket kan i vissa fall vara dräpande effektivt.


Fiskesäsongen: sträcker sig året runt. Den är bara begränsad i strömvatten till tiden mellan
april och september.


Fiskeservice: i området Mellanljusnan-Svågadalen, tillhandahålls beskrivande fiskekartor med information om fiske och betesval. Där anges även i detaljerade skisser; stigar, vägar, tjärnar, sjöar och strömmar. Fiskeutrustningar och tillbehör, fiskekortsförsäljning båtuthyrning och fiskeguider finns att tillgå vid camper och i butiker inom området.

Paketfiskeförslag:
4-dagars vildmarksfiske, Svågadalens fiskecamp, med logi i 4-bädds timmerstuga med tillgång till relaxcenter, bubbelbad, bastu, dusch, Wc, kök, elvärme och TV.
Helpension (frukost, lunch, middag - i fall av guidning i form av matsäck) komplett med fiskeguide, båt, fiskekort inklusive resorna till och från flygplats i Hudiksvall samt transporter till och från fiskeaktiviteterna (vintertid skotersafari till isfiskevattnen) Sek 4 850:-

Observera att priser och paketförslag endast är preliminära och att betrakta som tillfälligt riktmärke.Tillbaka | Äventyr | Cykel | Kanoting
Jakt
| Uteliv | Fiske | Klättring

©1998 Harry Salmgren/Vildmarks Nytt. All rights reserved.

Annonsera i Vildmarks Nytt och samtidigt på Internet för samma pris

lingonloggoVildmarksNytt i Konkurs