Vandra och cykla i Sävsjö

I Sävsjö är vildmarken nära. Men kulturlandskapet och röda torp är oftast på tryggt avstånd medan kvarvarande vildskog där fiskgjusen kan häcka är en unik resurs i Småland.

Sjöarna är fiskliga, skogen viltrik och höjderna bland de högsta i södra Sverige.


I Sävsjö erbjuds Du kompletta aktivitetsprodukter i Föreningscentret med hallar för boll- och hockey/bandyspel och simning och vid Friluftsanläggningarna med motions- och elljusspår. Utomhusaktiviteterna är många med främst fiske och jakt, men även vandring och cykling är fina familjeaktiviteter sommartid.

I Sävsjö finns Höglandsleden för vandring och ett otal ringlande grusvägar sträcker sig för cykelentusiasten.

Att utveckla kunskaper i att läsa karta, få information om skogen - djurliv och kultur ger alltid mervärde till turen. En lägerplats vid sjö eller tjärn med bad eller fiske i kombination till smålandsskogarna ger dessutom en minnesvärd avkoppling

Utrustningsförslag för vandring längs leden och/eller cykelturen:

Gångklädsel bestående av väl ingångna skor/kängor och vandringskläder; ryggsäck med stomme, liggunderlag, sovsäck, regnkläder, väl ingångna gummistövlar, vindtät jacka, oömma byxor, shorts, varm tröja, T-shirts, skjortor, underkläder, strumpor, sockor, sovkläder, baddräkt, handduk, toalettartiklar, tändstickor, matbestick, djup tallrik, mugg (kåsa), kniv, ficklampa, myggolja, solkräm, anteckningsmaterial, penna, kamera, första förband, kikare och kamera, kompass.
Möjlighet till komplettering av utrustning finns bland annat på Sävsjö Fritidsmarknad.

Vill du hyra cykel? Titta här!

Vill du veta mer, kontakta mig: Harry Salmgren