1969 års torn Torslanda 1923-1977


Innehåll

Invigningen
ILUG 1923

De tidiga åren
30- och 40-talen

Trafiken ökar
50-talet

Jetåldern
60- och 70-talen

De sista åren
1977-1981

Torslanda idag


Torslanda72
Sceneri för FS98

Flygtornet
Diskussionsforum för  svensk flyghistoria

Länkar
till flyghistoria


Det har nu gått över 21 år sedan Torslanda flygplats stängdes för flygtrafik. Efter 54 år fick Göteborg 1977 en ny flygplats som ersatte den anrika flyghamnen på Hisingen.

Vykort från 70-talet - klicka för att förstora!Själv var jag två år gammal när jag för första och enda gången flög från Torslanda 1977. De senaste åren har jag besökt den gamla flygplatsen flera gånger, tagit bilder och samlat material. Flygplatshistoria är det ont om på nätet, och svensk sådan är närmast obefintlig.

På dessa sidor kan du läsa historien om Torslanda, minnas flygplatsen och prata svensk flyghistoria i diskussionsrummet Flygtornet. Är du datorflygare kan du dessutom läsa senaste nytt om Torslanda72, mitt sceneripaket för Microsoft Flight Simulator som byggs under sommaren.

Var du med i Torslandatornet onsdagen den 5 maj 1999? Då är du särskilt välkommen!

Välkommen till Göteborg-Torslanda!

Hans Jakobsson

PS Har du minnen, foton eller kartor från Torslanda? Kontakta mig! Rättelser till fel i texten får gärna meddelas mig, jag är medveten om att sådana finns och de kommer att rättas till under sommaren, då dessa sidor f ö kommer att växa rejält...

Torslanda72 - nostalgisceneri för FS98. Klicka här!

formgivning och idé Hans Jakobsson 1999. Denna sida senast uppdaterad 8 maj 1999.

Rättigheterna till illustrationerna tillhör respektive fotograf. De får ej kopieras och användas annat än för privat bruk.

Du kommer tillbaka till denna sida genom att klicka på Torslanda-rubriken överst på varje sida.

Klicka här för att komma till Hans Jakobssons hemsida