Gränna S/ Röttle SV

Se bilderna i 3 ggr större format genom att klicka på första rutan!
Vandrings-
miljö 1

Vandrings-
miljö 2

Vandrings-
miljö 3

Sevärt 1

Vandringstips:
Se kartan nedan. Välj gärna en vindfri solig dag...

Vandra först söderut på stigen längs stranden. Strandkanten har upp till tio meter höga rasbranter ner till stranden. Ta chansen att gå ner där det går och upplev den fina vita sanden och plocka bland alla de små släta stenarna.
I början går stigen i skuggan i underbar bokskog, som silar solstrålarna ner till vattnet. Sedan kommer ett bestånd av mörk granskog och därefter blandskog.
Efter c:a 3 km  (fågelvägen!) viker stigen av mot öster och upp på berget c:a 80 m över Vättern. Stigen går brant upp med en bäckravin till höger som kännemärke. Uppe på berget trivs de knotiga tallarna.

Stigen på berget norrut bjuder på flera utsiktsplatser. Det kan bli hett här uppe i solen jämfört med skuggan nere under träden längs stranden, så det kan vara lämpligt njuta av den medhavda fikan eller vattnet här uppe. Stigen mynnar så småningom ut på skogskörvägen nedanför berget.

Vid P-platsen känner man, att det också har varit en vandring med kvalitet.

Om du inte orkar eller har tid att gå hela vägen kan du när som helst går upp från strandstigen till skogsvägen och vandra tillbaka till P-platsen.

Obs! Markeringen av leden är dålig på sina ställen. Det är svårt att hitta platsen där leden viker av från stranden upp mot berget. Det är genomgående svårt att hitta leden på berget (sommaren -01.)

Version: 02.01A

© Gunnar Wallgard