Galinas sida
Russian (WIN-1251)
Bilder
Ryssland
Länkar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 

tillbaka

Bilder
 
 Det här är Norra Kaukasus, Karatchaevo-Cherkessija. Här är det alltid lätt och fritt att andas, alltid... 
 Sommaren 1997. Dombaj. Man kallar denna plats Norra Kaukasus pärla. 
År 1999. Det här är  min gudson som heter Kirill. Kirill döptes i en ortodox kyrka i en liten stad, Essentuki, där Kirill föddes den 9-e mars 1999. Nu bor han tillsammans med sina föräldrar i St.Petersburg. 
År 2000. Jag flyttade  från mitt lilla Pjatigorsk (södra Ryssland) till Sveriges huvudstad Stockholm i vintras. Det första steget var inlärning av svenska, svensk kultur etc. Mina kurskamrater var  från olika länder och olika kulturer. Det är faktiskt alltid spännande att träffa nytt folk och lära känna  varandra.
Ibland  behöver man  ha kul. Den här bilden är från en stor fest  i Västerås där Staffan jobbar. Det var en fest som ABB angagerade för sina anställda och deras närmaste. Det var jättespännande!
Jag och Anna i Stjärnvik i påskas 2000. Anna är en syster till Staffan som bor och jobbar i London.
Det här är Staffans släktingar som kom till Stjärnvik för att fira påsk tillsammans. Det var riktig firande med  fint dukat bord, ägg, kakor, godis, spel för barn.
 Vinter  2000. Åre. Mina första försök i skidåkning. Det gick bra! Jag kan åka skidor!
 ...Tyskland. Hannover. EXPO-2000. Det här är Rysslands salong med Peter den I  och Ekaterina den II naturligtvis. Vi åt ryska pankakor med kaviar på en rysk restaurang där.
 Berlin. Det var första gången jag var där. Det finns mycket man kan titta på i Berlin. Jag tyckte om mycket staden.
 Olika människor kan man träffa i Tyskland-spännande! Den här gubben  var ganska rolig. 
Fortsättning följer...
 
 

tillbaka

Ryssland - mitt hemland
 
Ryssland sträcker sig från Stilla havet i öster till Östersjön i väster och från Norra Ishavet i norr ända ner till Svarta havet och Kaspiska havet i söder-jattestort faktiskt!!! Man kan få helt olika intryck av landet när man reser  från den en del av Ryssland  till  en annan  - så mycket kan de skilja sig . Kul! 
Varje land har sina seder! Ryssland är mitt hemland och naturligtvis finns en del av mitt hjärta där, nämligen i Södra Ryssland där jag bodde. 
Mina föräldrar,de flesta av mina vänner är kvar där.Så det är klart att jag saknar allting som  jag levde med ...
Pjatigorsk är en liten stad- en av flera kurorter som hör till ett område som på ryska kallas Kavkaskije Mineralnie Vodi. Milt klimat, bergen, mineralvattenkällor och sanatorier lockar folk att åka dit. På somrarna kan man prova skärmflygning från berget Jutsa som ligger nära Pjatigorsk om man vill ägna sig åt något av det mest fascinerande. Där finns det en flygklubb och många trevliga människor.På vintrarna är det  riktigt kul att åka skidor i bergen Dombaj eller Elbrus. Elbrus är  Europas högsta berg.Fantastisk natur.

Maps courtesy of www.theodora.com/maps used with permission.

Bilder från Pjatigorsk
Elbrus-det högsta berget i Europa
 
 
 
 
 
 
 

tillbaka
Länkar
Lite ryska i Sverige
Ryssland idag