teknik och funktionshinder,psykiska funktionshinder,barkvik,arbetsterapeut,flexenita, flexnita, flexénita,personer med funktionshinder, habiliteringen, utvecklingsstörning

I slutet på 1998 startade jag företaget Flexénita för att få möjlighet att arbeta vidare och utveckla idéer kring området Teknik och Funktionshinder. Jag som driver företaget heter Susanne Barkvik och bor med familj norr om Stockholm. Jag har sedan 1979 arbetat med människor med funktionshinder i olika verksamheter. Stor del av den tiden har jag arbetat inom habiliteringen med barn och vuxna personer med utvecklingsstörning.

teknik och funktionshinder,psykiska funktionshinder,barkvik,arbetsterapeut,personer med funktionshinder

1988 blev jag utexaminerad arbetsterapeut och fortsatte min bana i en privat omsorgsverksamhet med industriell inriktning. I mitt arbete som arbetsterapeut ingår anpassningar av olika karaktär, som skall vara funktionella för personer med funktionshinder. Under denna period växte mitt intresse för förhållandet mellan teknik och människor. När datorn introducerades i dessa verksamheter fördjupades mitt intresse för datoranpassningar ytterligare, vilket sedan ledde till projektledning kring informationsteknologi.

Sedan 1995 har jag arbetat som projektledare. Ett bidrag från hjälpmedelsinstitutet och ett lån från Stiftelsen innovationscentrum gjorde mitt fortsatta arbete möjligt. Idag kan jag därför kombinera min företagsverksamhet med att driva ett IT-projekt i samarbete med programvaruföretaget Handitek AB samtidigt som jag är ute på fältet och arbetar som arbetsterapeut inom olika verksamhetsområden.

Min vision för framtiden är att det ständigt öppnas nya möjligheter och man väljer själv om man vill ta del av dem. Får man dessutom medverka i att utveckla och skapa dessa möjligheter blir varje dag ett spännande möte där vi alla är med i den ständiga förvandlingen.