VEM ÄR VEM?
ROLLISTA
HISTORIK
RESUMÉ
LÄNKAR
GÄSTBOK
KARTA
SPOILERS
E-POST
SIDAN ETT
NÅGRA SÅPABYTEN...
SHIRLEY FOSTER
Rachel Davies
Coronation Street och
Crossroads
NED GLOVER
Johnny Leeze
Coronation Street
JAN GLOVER
Roberta Kerr
Coronation Street
WILL CAIRNS
Paul Fox
Coronation Street
TINA DINGLE
Jackie Pirie
Coronation Street
GAVIN FERRIS
Robert Beck
Brookside
TILLBAKABLICK

1982

Jackie Merrick får reda på att Jack Sugden är hans riktige far. Jackie spårar ur och blir dömd till 120 timmars samhällstjänst.


1994 - Vad hände då?

SETH ARMSTRONG och BETTY EAGLETON blåste av sitt planerade decemberbröllop. De var överens om att det inte var någon mening med ceremonin vid deras ålder. I stället för bröllopsfrukost organiserade de en maskerad med 1944 som tema. Anledningen var att de båda hade gift sig 50 år tidigare om inte Wally Eagleton hade lagt beslag på Bettys hjärta.


ALAN TURNER fann lycka för första gången på många år när han gifte sig med SHIRLEY FOSTER den 10 februari 1994.

Alans lycka blev kortvarig. Bara fyra månader efter bröllopet sköts Shirley till döds under en misslyckad kupp mot postkontoret. Viv Windsor togs som gisslan av sin ex-man Reg Dawson och hans kumpaner. Rånarna flydde, med Shirley, och använde hennes Range Rover som flyktbil.

Under tiden som Alan låg på sjukhuset, skadad av ett vådaskott, flydde rånarna till ett obebott Home Farm. Reg skjuter av misstag en av sina kumpaner, i tron att det är en polis. I tumultet som uppstår skjuts Shirley till döds. Reg dödas av polisen när de stormar huset.

Alan dränkte sina sorger i whisky
, och blev på köpet nästan ruinerad av sin "gode vän" Eric Pollard.

1996


EMMA NIGHTINGALE bestämde sig för att knyta banden med ZOË TATE och friade. En del av byborna skrämdes av tanken, inklusive pubägaren Alan Turner. Flera veckor före välsignelsen dök Emmas gamla flamma upp, hårfrissan SUSIE WILDE. Slitningar uppstod och grälen blev mer regel än undantag. Zoe bytte ringar med Emma vid en hotellceremoni den 16 maj, men ångrade sig innan tillställningen var över. Till Susies fördel. Förhållandet blev dock ganska kortvarigt eftersom Susie var otrogen mot Zoe.