VEM ÄR VEM?
ROLLISTA
HISTORIK
RESUMÉ
LÄNKAR
GÄSTBOK
KARTA
SPOILERS
E-POST
TIDNINGSKLIPP
SIDAN ETT
TATE HAULAGE - BYNS ÅKERI
CHRIS TATE
SEAN REYNOLDS
ZOE TATE
LAURA JOHNSTONE
Delägare
Delägare
Delägare
Advokat
ÖVRIGA PERSONER
PETE COLLINS
LIAM HAMMOND
FRANKIE SMITH
MAGGIE CASSIDY
 
TATE HAULAGE är byns åkeri. Det ägs av Chris, Zoe och Sean. Sean Reynolds var från början en konkurrent till Chris och utförde sabotage mot åkeriet. De tvingades senare gå ihop för att kunna överleva.

PETE COLLINS var chaufför på åkeriet. Var ute med Kathy Glover några gånger. Inneboende hos Sugdens.

LIAM HAMMOND kidnappade Chris Tate. Under de dramatiska veckorna kom det fram att han var en tidigare okänd halvbror till Zoe och Chris. Hans sköts till döds av Zoe - självförsvar. Som jag kommer ihåg det bevarades hemligheten om Liam mellan syskonen Tate. Ingen fick någonsin reda på varför Chris kidnappades.

FRANKIE SMITH var chaufför på åkeriet. Zoe gjorde allt för att skilja Frankie och Maggie åt. Och hon lyckades till slut. Hon bor numera med Zoe på Home Farm.

MAGGIE CASSIDY var tidigare flickvän till Frankie, men tröttnade väl på att ständigt ha Zoe i hälarna.

30 mars 2001 händer det som inte får hända. Pete kör en av Tates lastbilar, och krockar med GK-bussen i centrala Emmerdale som körs av Alan Turner. Katastrofen är ett faktum. Pete avlider i kraschen och många andra skadas. Med på bussen var bland andra Butch, Kathy, Sarah, Victoria, Marc Reynolds och Seth. Butch Dingle avlider ett par dagar senare av sina skador.

Efter olyckan kämpar hela byn för att lastbilarna inte ska få åka genom Emmerdale. Chris "köper" bråkstakar som ställer till det för motståndarna, och vinner.