Inspiration

Har man spelat rollspel länge (som vi har) händer det ibland att inspirationen tryter. Då kan det vara lägligt att läsa vad andra rollspelare tycker och har skrivit. Nedan finner du en samling artiklar författade av oss och våra vänner. Skicka gärna era artiklar till oss. Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar. Vi gör naturligtvis inga större ändringar utan att först konsultera författaren!

I början av varje artikel hittar du en kort sammanfattning av vad artikeln handlar om. Läs den, och om du tycker att det låter intressant, spara sidan på din hårddisk. (Tryck "Spara som" i arkivmenyn ...) Det är onödigt att göda de redan feta telefonbolagen med dina surt hopsparade sekiner!

Hur man gör en snut - av Thomas Grossman

Jag skrev den här artikeln när jag började skriva på mitt polisäventyr. Jag tyckte att de riktlinjer jag och Erik hade designat tidigare var en aning otillräckliga. Vad jag försöker åstadkomma med texten är en slags blandning mellan diskbänksrealism och praktiskt rollspelande. Jag har utgått från material om Polishögskolan som finns att tillgå på internet. Artikeln innehåller en mängd hänvisningar till färdigheter och termer kopplade till GURPS. Det borde inte vara för svårt att konvertera detta till andra system. Klicka här för att läsa artikeln.Arbetslivserfarenhet - av Thomas Grossman

Även denna artikel har sitt ursprung i mitt hittills ofullbordade polisäventyr. Problemet med rollspel är att spelarna inte vet allt som deras rollpersoner vet. Detta blir extremt påtagligt i polismiljöer. En spelare vet förmodligen inte hur en "riktig" brottsplatsundersökning går till. Denna artikel beskriver ett sätt att lösa detta problem. Klicka här för att läsa artikeln.


Hem