cartman     kenny   kyle   skolan   south park history   tyck till 
 

 

  Stan Marsh

Stan är betraktad som hjärnan i gruppen, fast det behöver ju inte innebära att han är särskilt intelligent. Han är även den mest normala av de fyra, men även i detta fallet är konkurrensen inte vidare hård. Han bor med sina föräldrar, sin böghund Sparky, sin syster Shelly som roar sig med att köra över honom med gräsklipparen samt sin farfar som envisas med att kalla honom Billy eftersom det var vad hans egen farfar kallade honom. Farfar försöker även ta livet av sig själv, men helst vill han att "Billy" ska göra det, eftersom han själv dödade sin farfar när han var liten.

 

Hans stora kärlek är Wendy Testaburger och han spyr varje gång hon talar till honom. Trots det är hans känslor besvarade. Wendy hatar alla som försöker ta Stan ifrån henne (det vill säga, inte så många).
Bland de andra är hon dock inte lika populär. Cartman anklagar henne för att vara både miljöaktivist och trädkramare. Wendy har vid ett tillfälle fått en lågstadievikarie inskjuten i solen av Saddam & Co för att Stan visade visst intresse för henne.