Hej, är du intresserad av vad som händer inom den levande vetenskapen astronomi?, då har du kommit rätt. Här kommer jag att samla fakta med bilder. Samt att jag försöker att hitta spännande länkar att klicka sig fram på.

Roffes hemsida skicka ett mail
vdot60.gif

Senast uppdaterad den... 2001-12-19

Fråga
leftbar 
Jorden

Planeterna
Här kan du läsa om planeterna i solsystemet.

En galax

Galaxer
Har här jag beskrivit kort om de olika typer av galaxer.

Solen

Solnebulosa
Hur bildades solsystemet? Här kanske du hittar några svar.

 

Astronomi:På den här hemsidan kan du läsa mer om den levande vetenskapen astronomi. Samt länkar att surfa sig fram på. För flera hundra år sedan skilde människorna inte mellan astrologi och astronomi.
Astronomiska observationer låg till grunden för astrologiska förutsägelser. Astronomin utvecklades sedan till den levande vetenskapen den är idag, medan astrologin fastnade i gamla otidsenliga regler som inte längre har någon förankring i verkligheten.

Astrologerna tar inga hänsyn till sociala och sociologiska faktorer när de ställer horoskop. Tvillingar och för tidigt födda barn passar heller inte in i systemet. Läs själva olika horoskop se sedan att båda stämmer rätt så bra på dig som person. Man behöver inte vara vetenskapsman eller liknande för att bilda sig en egen uppfattning, tycker det bara är viktigt att läsa och förstå skillnaden mellan vetenskap och villfarelser. Det som dock är viktigt är att just du tar ställning till vad som är viktigt eller sant för dig, antingen det gäller astrologi eller astronomi, det gäller även alla andra beslut i livet. Ingen kan klandra dig för att du har just din tro, och ingen kan säga att någon annans värderingar är viktigare än dina. Det som jag tycker är viktigt är att stå upp för sina åsikter. Sedan får var och en bilda sig sin egen uppfattning. Jag har valt min linje i livet, jag tror på vetenskapen. Jag vet inte om detta är det rätta svaret på allt, det som jag dock vet är att det känns rätt för mig. Vilket det säkert också gör för dem som använder sin tid på astrologi och annat.

Tro och tankar:Vad gäller tro så är det upp till varje människa att tro på precis vad han eller hon vill och ingen människa kan säga att min tro är viktigare än någon annans. Det jag vill säga är att tro på precis vad du vill bara du inte skadar någon annan människa eller djur med din tro, att tro är för mig en personlig sak och inget man skall använda för att utöva makt över andra individer. Något som kanske är viktigare att förstå idag, när det ser ut som det gör i världen. Att använda sig av bomber för att visa makt är inte bättre än att använda sig av religion för att visa makt, något som västvärlden borde ha lärt sig av för länge sedan.

Jag älskar bilderna tagna på jorden från rymden, tänk om varje ledare för alla länder började sina möten med bilder av jorden. En mycket liten planet i den stora rymden som i nuläget är vårt enda hem, kanske kunde några saker se annorlunda ut? Men så länge vi lever i en tid där några länder fortfarande tror det är vilda västern och korståg som gäller, så kommer detta tyvärr att gå åt skogen. Jag försvarar inte terroristhandlingar, men jag försvarar inte heller hämndaktioner som kommer att kräva ytterligare tusentals oskyldigas liv.

Svart hål

Svarta hål
Vad krävs för att det skall bli ett svart hål?

Gravitationlins

Gravitationslinser
Einstein förutspådde detta med sin relativitetsteori

Stjärnbildning

Stjärnbildning
En stjärna föds ur ett gasmoln, mer kan du läsa här.

Länkar

Länkar
Ett antal väl valda länkar till ytterligare astronomi, program och bilder m.m

Gästbok

Gästboken
Har du inget att göra så är du välkommen att skriva i min gästbok.Besöksräknare
Antal besökare på min hemsida.

Extrasolära planeter

Extrasolära planeter
Ett antal planeter har hittats runt andra stjärnor, men....

Aristoteles

Vetenskapens profiler Kort om vetenskaps män som har bidragit med....

Något på gång....