Var finns Ale Raketklubb?

I Ale kommun NO om Göteborg.

Ale Raketklubb startade sommaren 2006. En skara människor med skiftande bakgrund och olika lång erfarenhet, men med ett intresse gemensamt samlades och startade klubben. Nu är vi ett växande gäng grabbar och töser som helt enkelt gillar att tillsammans bygga och skjuta upp (och ibland tyvärr även bort) modellraketer. Vi lär oss tillsammans och utvecklas genom att sporra varandra.

Vi kan prata oss varma för fördelarna med vår verksamhet men allt sådant blir bara ord. Har man sett det innan skottet lite oroligt stela leendet och tryckningen på startknappen som alltid tycks vara hård och distinkt. När lyftet gått bra och raketen försvunnit högt upp i det blå och lämnat en vit rökrand och en svag doft av bränt svartkrut efter sig, så slappnar ansiktet av i ett mjukt njutande smil.

Vecklar dessutom fallskärmen ut sig som den skall och den eget tillverkade projektilen återvänder tryggt och säkert tillbaka till marken finns bara lycka och triumf att spåra i ansiktet hos ägaren.
Den som upplevt detta brukar bara utstöta ett mystiskt ljud som den som lärt sig språket vet betyder: En gång till!

Verksamhetskalender:

Raketuppskjutning planerad till den 1:e april på
Cape Hålanda.

Raketbyggarkvällar pågår i Älvängen.
Är du intresserad eller undrar något så hör av dig till oss på:
aleraketklubb@tele2.se

Vi i styrelsen:
Anders A
Ewa Marie E
Leif G
Lena F
Per K
Ulrica G
Urban Å
Ungdomsledare:
Viktor J

Lockas du att ansluta dig till oss och ansöka om medlemsskap? Klicka då på kontaktknappen till vänster.

Har du någon fråga du vill ha besvarad så tveka inte att ställa den direkt till:
aleraketklubb@tele2.se
(kopiera & klistra in)

Du kan också skicka ett vanligt brev på adress:
Ale Raketklubb
c/o Leif Gardtman
Mickelsdamm 150
44692 Skepplanda
Ale Raketklubbs
stadgar + tillägg (239 kb)

Medlemsavgiften för 2007 är:

350:- för vuxen (varav 330:- går till förbundet)
120:- för ungdom (upp till 20 år).
Då är man också försäkrad genom if-försäkringsbolag och får en glassig förbundstidning som heter Modellflygnytt. Är det flera i familjen som går med (sk. familjemedlemskap) så blir avgiften 330 + 20:- per person som vill bli medlem, men då blir det bara en skinande blank medlemstidning/familj.

Efter att du skickat in medlemsansökan till oss så tar vi kontakt med dig och meddelar hur du kan betala in medlemsavgiften och när vi kan ses.

Har du inte blivit kontaktad inom två veckor efter att du skickat in medlemsansökan så skicka en gång till. Troligen kom det inte fram av någon anledning.

Vår mailadress: aleraketklubb@tele2.se
ARK är medlem i: