Vill du vara med vid nästa raketuppskjutning? Anmäl ditt intresse HÄR

Ännu obyggt projekt ritat i RockSim

Denna sida uppdateras inte mer. Titta gärna in på vår nya adress www.aleraket.se

Blir du märkligt glad av tanken på att skjuta iväg en raket ? Här är mötesplatsen för oss som intresserar sig för raketer och kanske vill bygga/designa egna.

Vi ritar, bygger och flyger med modellraketer i väldigt olika storlekar. Mest med krutmotor men ibland även med vatten och tryckluft som drivkraft. Allt är ok och ingen storlek diskrimineras.

Hos oss är glädjen och experimentlustan viktiga honörsord. Det ökade lärandet blir då en positiv "bieffekt" som utvecklar oss som individer.


Att räkna ner från 5 till 0 och sedan trycka hårt på knappen, höra ljudet från motorn som på ett ögonblick sliter sig loss från gravitationen och tar med sig raketen i grym råstyrka är ren och skär glädje. Har man sedan själv byggt, och kanske dessutom designat raketen, så krävs det en en hel del för att man inte skall le.

När skapelsen skjuter iväg mot himlen så åker en bit av dig själv med för att sväva omkring en stund och sedan tryggt återvända igen till jorden. Så borde livet få vara för alla, tycker vi i Ale Raketklubb


En dramatisk bild med ett maffigt hemmabygge från 061015.
  aleraketklubb@tele2.se (klipp och klistra)