arkitekt SAR
THURMAN ZOLTÁN L

ARKITEKTTÄVLINGAR i SVERIGE

1992
- IDÉTÄVLING JÄRNVÄGSOMRÅDET ULRICEHAMN.

Projektet omfattar en stor naturskön yta i mitten av stadens historiska struktur som tidigare användes för järnvägtrafik och tekniska anläggningar, som bildade en barriär mellan stadens centrum och Åsunden. Mitt projekt hade som syfte att binda ihop stadens kropp (infrastruktur) med stadens själ (Åsunden) samt komplettera Ulricehamn med de funktioner som är karakteristiska för Europeiska städer i vilka människor trivs. Enligt juryns bedömning mitt förslag var . " mest innehållsrika vad gäller uppslag och idéer"

Men fick jag någon pris, inte. På "idé tävlingen" endast de projekt var belönade som föreslagit "schablon bostäder" utan att ta hänsyn till att Sverige är överbyggt med bostäder.. Mitt projekt i jämförelse med de belönade projekt var visat till 420 personer (flesta politiker, arkitekter) och över 80% tyckte att mitt förslag är mest spännande och passar mest för Ulricehamns framtid. Men juryn sårade mig med kvalifikationen "främmande". Fakta att efter 6 år ingen passade att bygga enligt belönade förslag, är tekniska bevisen att juryn gjorde fel bedömning om utvecklingen.
BORÅS TIDNING 12 jan 1993

58% (gul) bild och text i tidningen handlade enbart om mitt förslag ,endast 16% (blau) handlar om andra projekt och 26 % (utan färg) handlar av allmänna beskrivningar (BT930122) . Juryn själv skriver i utlåtandet : "Förslaget är det mest innehållsrika vad gäller uppslag och idéer." Tyvärr i min ganska korta beskrivning hade jag 40 grammatiska fel så det var inte svårt för juryn att förstå att förslaget är från en invandrare. Men jag fick inte något pris och fick inte minst ens ett hedersomnämnande. Priserna och allt lovsjungande har tilldelats till dagisteckningar och liknade förslag, eller till de som inte har respekterat tävlingens syfte eller de formella kraven.
Enligt program : Syften med tävlingen var att " Framför allt bör belysas hur stadens kontakt med sjön kan utvecklas …Järnvägsområdets gestaltning bör bidra till att stärka stadens identitet och gärna innehålla någon komponent som kan bli speciellt för Ulricehamn " För etappindelning beställaren föreslagit en 25-årsperiod. "Arkitekterna har i stor sett helt fria händer att ge förslag om hur området ska se ut."
För att kunna göra en kompetent och Ulricehamns passande förslag har jag användas som grundmaterial : Översiktsplan för Ulricehamn kommun, detaljplaner, tidningsartiklar angående om Ulricehamn och i allmänheten svenska stadernas vitala behov för allmän funktioner och individuella funktioner för unga , och att kunna anpassa för de gamla. I den svenska arkitekturen och stadsplaneringen finns nästan två generationer helt bortglömda (även Göteborgskatastrofen är en resultat av de svenska politikernas blindhet och urbanistiska primitivism som härskar i Sverige. Trots att median flera gånger försöker att debattera detta problem) samt att bryta den omänskliga monotoni som gör svenska städer mer liknande ett kyrkogårdar än europeiska städer.

Jag har gjort under projektering flera besök i Ulricehamn . Jag har fotograferat och jag har intervjuat folk om vad de vill. Hela förslag har jag gjort så billigt som enbart i fattiga kommunistiska länder kunde bygga och samtidigt tävla med avancerade västländer.
Juryn utlåtande om mitt projekt: Mina kommentarer : "Förslaget är mest innehållsrikt vad gäller uppslag och idéer." Det är en idétävling eller hur ?? Samtidigt har mitt projekt lösts på bästa sätt enligt programmet. "Det är samtidigt det mest verklighetsfrämmande vad gäller ekonomi och möjligheter till genomförande." 1) I bedömningskriterier är det absolut inte krav på ekonomi eller genomförande, " Juryn tar endast upp ekonomin vad gäller mitt projekt , vilket är en teknisk bevis av bestialiska illvillighet med vilket juryn har bedömt mitt förslag, samt ett bevis att både som ekonomer och tekniker är juryn primitivt okunniga lögnare eller främlingsfientliga varelser. Därför att : a) Om vi gör en preliminär kostnadskalkyl (rivning, markarbete, trafik, ,VVS, El, kulturminnesvård, nybyggnad ) för de 8 belånade projekt och för mitt projekt är resultatet att mitt förslag är det billigaste. Tyvärr var juryns uttalande är ett tekniskt bevis på att de påstår att Sverige är verklighetsfrämmande på vad som är billigt. Vi vet att Sverige bygger Öresundsbron med en längd på 17600 m och en höjd på 130 m, hur kan då juryn påstå att 1/ 10 miljon del jämförbar byggnad är Verklighetsfrämmande i Sverige. Vilken person som hellst kan förstå att juryns utlåtande "verklighetsfrämmande" betyder juryns fascistiska främlingsfientliga beteende med vilket de har behandlat mitt projekt. 2) På grund av blandningen av ostrukturerade projekt är det svårt att finna en möjlig etappindelning för utbyggnaden. Etappindelning ingår inte i bedömningskriterierna. Men alla utom en enda byggnad är enbart kopior av befintliga byggnader ur Ulricehamn eller max 5 mils radie från Ulricehamn. Så enbart primitiva okunniga personer kunde skriva ner något sådant. 3) Den arkitektoniska utformningen är främmande för Ulricehamn. Förslagen innehåller enbart samma arkitektur med befintliga byggnader ur Ulricehamn eller max 5 mils radie från Ulricehamn. Enbart en enda byggnad som är inspirerad som arkitektur efter Borås badhus är placerad på vattenytan för att bidra till att stärka stadens identitet och gärna innehålla någon komponent som kan bli speciellt för Ulricehamn. Nej absolut ingenting är främmande som arkitektur, men de elaka främmlingsfientliga politikerna och särskildt den illvilliga, avundsjuka, lågutbildade (då) nya statsarkitekten och deras omätbara främlingsfientligheten är maskerat med utlåtande "främmande arkitektur" Om de från Rom, Paris, New York och Stockholm har under historien för allt nyare arkitektur som gjorde Ulricehamns tävlingsjury då helt säker, även i dagens läge kunde människan bo i grottor utan att utvecklas till att kunna skriva ner en enda bokstav . För de personer från Juryn finns främmande begrepp både ekonomi , arkitektur och stadsplanering tyvärr

Jag har skickat mitt överklagande angående tävlingens orättvisa bedömning till de flesta ansvariga organisationer, men tills idag (1999) har ingen svarat på det. Förmodligen ville svenskarna skada mig ännu värre genom att behandla mig som luft. Men enligt en oskriven lag som säger: "tystnad betyder erkännande". . Jag ringde arkitekturtävlingssekr. men han enbart hotade mig nu kan hela världen bli säker på att allt som jag har skrivit i min anklagelse motsvarar sanningen.

Arkitekt SAR
THURMAN ZOLTAN LARS

För kännedom till myndigheter, press, massmedia o.s.v. enligt europeiska konventionen art. 10

Till:.........................................................

Härmed överklagar giltigheten av Tävlingsjuryns avslutat bedömning av allmänna arkitekttävlingen om Järnvägsområdet i Ulricehamn . : STEG 1 IDÉFÖRSLAG

1) TÄVLARNAS ANONYMITET VAR BARA EN BLUFF OCH JURYN HAR UTDELAT VINSTER MELLAN DERAS GÅNG . (Art 4, 8, )
bevis: "Inlämningskrav" (program sid 11)
1.a.) "NAMNSEDEL" korekt enligt internationella regler.
1.b.) "ADRESSEDEL MED FÖRSLAGETS MOTTO" brott mot internationella regler. Enligt internationella regler är förbjudet att arrangören, juryn eller någon annan göra korrespondens med utvalda förslagsställare. Det kan inte accepteras SAR påstående att de kan behandla tävlarna på olika sätt utan att anonymiteten bryts. Men frågan är varför arrangören eller juryn behöver särskilda korrespondens med vissa utvalda förslagsställare om alla har lika stor chans. ???!!!! ( Annars , allmänheten vet att första priset har fått Borås K Konsult med 90% samma projekt vilket en gång var betalt som : detaljplan " F.d. järnvägsområde bostäder " ( annars samma olämpliga projekt har skapat behovet att göra en tävling ) De före tävlingen hade projektet i exekutions fas och förmodligen Ulricehamn kommun har betalt deras arbete. Nu för nästan samma projekt fick de igen 50 000 kr som pris och uppdrag för steg 2 vad betyder några 100 000 till., kanske över ½ miljon . Helt säkert de två goda vänner från Borås (en den nya statsarkitekt och juryns huvudperson och den andra den vinnande ) har kommit överrens hur de ska utdela pengarna mellan de.
2) JURYN HAR BRYTT MOT TÄVLINGENS "MOTTO" (Art 8)
Enligt reglerna: "Samtliga inlämnade ritningar i nedre högre hörnet ska vara försedda med motto." (sid 11) Enligt reglerna dem som inte respekterar hur ska motto utformas "bör uteslutas från tävlingen" . 68 av 69 tävlande har respekterat detta krav utom en enda projekt "Knallebyggd" som i stället av lagliga motto har ritat en särskilt signal på hela längden av ritningarna , och som en bevis att hela tävlingen var dominerat av laglöshet och fusk juryns huvudpersonens vän fik med detta projekt 1-priset. (bilaga 1,2,3, )
3) JURYN HAR BRUTIT EMOT TÄVLINGSHANDLINGARNAS OBLIGATORISKA OMFATTNING. (art 8) (sid 11)
( nästan varje projekt har respekterat tävlingshandlingarnas omfattning, men för belönade projekten det var helt onödigt förmodligen därför att de två goda vänner från Borås (en den nya statsarkitekt och juryns huvudperson och den andra den vinnande ) har kommit överrens hur de ska utdela pengarna mellan de.) 3.a. Handlingar B " Översiktlig flygperspektiv" (Enligt PBL översiktsperspektiv måste omfatta hela markområde) (bil 4)
3.a.1.) - projekt 4 . (flygperspektiv Gångbro och Järnvägstorget det är enbart del C och fusk att påstå att är både C och B (bil 2, 5, )
3.a.2. - projekt 20 (presenterad i 2 st. flygperspektiv av sjötorget för utomhuskonserter, dans etc… det stämel som del C men kan inte användas i stället av B (bil 6) Det finns mer än 2 st. flera gånger i flera tidningar visade flygperspektiv av en bostadskvarter, men har ingenting att göra med Ulricehamn som idé kan bli accepterad som del C , men är en fusk att påstå som är del B (bil 7)
3.a.3.) - projekt 40 ( presenterar 2 st xeroxkopior efter 2 flygfoto från helt annan vinkel än i programmet föreskriver är omöjligt att acceptera på en hederligt sätt av en osakligt flygfotokopiering är av en arkitekt ritat flygperspektiv. (bil 8)
3.b ) - Handlingar C - kräver minst en perspektiv som illustrerar järnvägsområdet samband med innerstaten. -- projekt 40 visar 3 st fotobilder tagna från befintliga Storgatan utan den minsta synliga utveckling , finns inga idéer, inga nybyggnader , 0,00 idé 0,00 nybyggnad, kompletterat enbart med bajsliknande dagisbarnklottring. Och juryn som påstår att de vet vad är svenska arkitektur har de betalt för detta fuskprojekt 50 000 kr första pris och ½ miljon som uppdrag. Egentligen svenska nationen är så rik att deras representanter kan fuska med folkets miljoner eller hur ?
3.c.) -Handlingar D - "Planer fasader, sektioner, och perspektiv på avsnitt som förslagställaren önskar beskriva.: ---projekt 40- - Definitiv saknar: plan, fasad, sektion. ( Den person som kan uppfinna avsnitt av plan, fasas, eller sektion inom handlingarna av projekt 40 snart måste belönas med Nobel priset för världens största uppfinning) Eller kanske polisen bli kapabel att upptäcka vilket bestialisk ekonomisk brottslighet ligger bakom arkitekttävlingen " Järnvägsområdet Ulricehamn "
4.) JURYN HAR BRUTIT EMOT "TÄVLINGENS SYFTE" och "TÄVLINGSUPPGIFTEN " (art 2)
Tävlingens resultat i stället att bidra TILL Ulricehamns vetenskapliga utveckling för allmänheten på en civiliserad nivå de har medverkat i fördävvningen av stadens mest värdefulla markområde . Med fackorder av organiska-urbanism . " i Ulricehamns hjärta har opererat en annus "men patienten (Ulricehamn) bedöms ej överleva behandlingen" Flera gånger som just en sådan sak vad till flera projekt det är smädade kritiserat till belönade projekt det är lovsjunget av samma jury ( hela världen vet att svenskarna har dubbel moral men såpas?)
5.) - FRÄMLINGSFIENTLIGHET OCH DISKRIMINERING MOT FÖRSLAGSTÄLLAREN MED UTLÄNDSK BAKGRUND .
Jag kan bevisa min ursprung till år 1618. -Bethlen Gábor (1580-1629) Transsylvaniens princip Ungern och Polands konung , blev svåger med Gustav II Adolf (1594-1932) genom Katherina von Brandenburg vems gardist var Lars Thurman. Då kom första Thurman i Transsylvanien och nu jag som sista Thurman från Transsilvanien kom jag tillbaka i Sverige., men kanske vill döda mig de svenska halvarkitekter med deras infödda avundsjukhet och elaka främlingsfientligheten.
Förre juryn slutbedömning och före att upptäcka efter mitt skriven text att författaren måste vara en främmande mitt projekt var beräknat som best vad bevisar även den tidningsartikel från BT (bilaga 10) Över 80 % av 420 intervjuade personer ( med deras underskrift, yrke och adress) tycker att projekt " Trivshamn 2000 är bäst och passar bäst för Ulricehamn framtid (utan att dem veta att vem är projektens författare )
Även Juryn i deras slutbedömning i en arkitekttävling erkänner att.: " Förslaget är det mest innehållsrika vad gäller uppslag och idéer " men de har bortkastat detta projekt och med osakliga lögner försökte dem att skada betoning flera gånger FRÄMMANDE. Det ord har används även till projekt 24 och 63 till två andra invandrare arkitekter. Det tror jag att detta form av maskerat och diskret helt lagliga psykologiska tortyr vad juryn har användas bevisar 100% juryns främlingsfientlighet, utlänningsförföljelse och diskriminering. Vidare stadsarkitektens främlingsfientligheten bevisar fakta att Ulricehamn söker en planarkitekt och även jag har skickat en ansökning med finna rekommendationer från ark .SAR S J, Ark. SAR professor emeritus R  och flera andra , men den lågutbildade stadsarkitekten har utvalt för intervjuer andra 12 mycket mindre kvalificerat sökande .
Om svenska polisen vill korrigera något av deras världsbekanta hjälplöshet angående av Olof Palmes mördare. Skjutnings talanglöshet , när svenska polis från 2 m avstånd riktade pistolen på benet men kulen träffade den unga man direkt i huvudet . dagliga bankrånare evenemang osv. Kanske om svenska polis inte är inblandat i den ekonomiska brott vad står bakom arkitekttävlingen "Järnvägsområdet i Ulricehamn " Men jag är rädd att svenska rättvisa med världsbekanta svenska stekpanna metoden i stället att söka rättvisa ska alliera med nazisvenskarna för att döda mig. Ni kan döda mig , men min anklagelse ska leva vidare och ska komma en dag när Guds och människornas rättvisa ska vinna.



Atillbaks